En av tidenes – Byåsen

En av tidenes

Det ble en forrykende åpning i Trondheim Spektrum.

Det var duket for den første av to Sluttspillfinaler når Larvik gjestet Trondheim Spektrum. Byåsenjentene satte tenne i parketten fra start av og rundspilte til tider den regjerende Champions League mesteren.

Timeout etter 8 minutter

Byåsen åpnet klart best i kveldens finale og etter at Tonje Nøstvold banket inn en 6 – 3 ledelse etter seks minutter valgte Larvik å ta timeout. Det så ikke ut til å hjelpe så veldig mye for 17 minutter ut i omgangen ledet Byåsenjentene fult fortjent 13 – 7.

I det 22. spilleminutt fikk Byåsens Ida Alstad 2 minutter og drøye minuttet etter fikk Inga Berit Svestad det samme. Da fikk Larvik hentet seg inn når de var 6 mot 4 på banen. Byåsenjentene klarte å holde unna og til pause var stillingen 15 – 13 til Byåsen.

Jevnere 2. omgang

Andre omgang startet jevnere enn den første. Selv om Larvik aldri var oppe i ledelsen så fulgte lagene hverandre tett. Drøyt 7 minutter ut i omgangen fikk Camilla Herrem servert en perfekt flyver som hun lekkert lobbet over en utspilt Cecilie Leganger. Stemningen sto bokstavelig talt i taket fra de snaut 1200 fremmøtte.

Lagene fortsatte å følge hverandre tett og etter halvspilt omgang var stillingen 23 – 21 til Byåsenjentene.

Spennende slutt

Siste halvdel av andre omgang ble av det meget spennende slaget. Byåsen holdt lenge på ledelsen, men på slutten utlignet Larvik og det gikk lenge der det enten var uavgjort eller Byåsen ledet med ett. Med 4:47 igjen på klokka utlignet Larvik og stillingen var 26 – 26. Det var den også helt til det gjensto 2 sekunder av kampen. Da scorte Larviks Linn Jørum Sulland og det var første gang Larvik ledet kampen. Larvik vant med det 27 – 26.

God utgangspunkt

Dermed blir det et meget spennende returoppgjør på lørdag når Byåsen reiser til Arena Larvik. Med 26 – 27 som utgangspunkt er alt åpent og Byåsen har et godt utgangspunkt til tross for det knepne hjemmetapet.

Det var en elektrisk stemning blant de fremmøtte i kveldens kamp. 1162 tilskuere fylte nesten opp hallen og skapte en fantastisk ramme rundt kampen.

Tonje Nøstvold ble kåret til Byåsens beste spiller, mens kampens toppscorer, Linn Jørum Sulland ble kåret til banens beste for Larvik. Bestemannsprisene ble levert av kampsponsor Obos.

Returkampen spilles førstkommende lørdag kl 12:40 i Arena Larvik.

Byåsens målscorere: Tonje Nøstvold 6, Ida Alstad 6, Camilla Herrem 5, Marta Tomac 3, June Andenæs 3, Inga Berit Svestad 1, Mari Molid 1, Raja Toumi 1.

Byåsen 3×2 min, Larvik 2×2 min.