En god turnering – Byåsen

En god turnering

Byåsenjentene spilte i helgen Sika Cup i Tyskland. I fjor sommer vant jentene turneringen, men i år ble det tøffere.

– Vi visste på forhånd at det kunne bli tøft i år. Det er så mange gode lag med, og kvaliteten er bedre enn i fjor, sier trener Valery Putans.

Helgens innledende kamper spiltes med 2×15 minutter og 2 minutter pause.

På fredag møtte Byåsen tyske Leverkusen og danske Holstebro. Det endte med to tap, 11 – 17 og 17 – 14. Jentene fikk ikke satt forsvarsspillet sitt, men leverte en bedre prestasjon i kampen mot Holstebro enn mot Leverkusen. Forsvaret satt litt bedre og angrepsspillet hadde mer flyt.

Lørdag ble en lang dag for jentene med hele fire kamper. De åpnet mot Zvezda og tapte knepent 18 – 15. I kamp nummer to var jentene hakket vassere og vant 13 – 11 mot Metzingen. I dagens tredje kamp møtte de polske Lubin og det endte med en solid seier, 15 – 9.

Sent lørdag kveld ventet Larvik på motsatt banehalvdel. Også de hadde tapt noen av kampene tidligere, men mot Byåsen løftet de seg et par hakk. Det endte med en knepen Larvik seier, 15 – 13. Etter en lang dag med mye kamper ble det en god natts søvn på jentene før de på søndag møtte Metzingen. Finalekampene i treningsturneringen ble spillt over 2×20 minutter med 5 minutters pause.

Det gjorde sitt til at jentene virkelig kom igang med spillet og vant kampen 22 – 15. Dermed ble det en 5. plass på Byåsen i årets Sika Cup.

Det har vært en god treningsturnering for jentene. Trenerteamet har rotert mye på laget og alle har fått godt med spilletid.

I dag, mandag, reiser jentene hjem til Trondheim hvor de fortsetter forsesongen med mye treninger og en treningskamp mot Levanger førstkommende fredag i Trønderhallen.