En tøff dag på jobben… – Byåsen

En tøff dag på jobben…

Etter en rekke fine resultater så dro vi sørover for å spille i Oppsal Arena. Dette skulle vel egentlig være en grei kamp, men nyopprykkede Oppsal ble en hard nøtt å knekke.

Vi veksler mellom å kjøre fart og roe spillet fra start, og benytter mye spill med plasskifte. Begge lag kjører gode ankomster og etter 9 minutter står det 4-8. Hjemmelaget tar time-out på 5-10, og det så ut til at den utgjorde en forskjell for plutselig er Oppsal bare 2 bak og presser oss til å ta en timeout. Da ytrer Valery et ønske om mer rytme i ankomstspillet og hurtigere løp hjemover i forsvar.

Det spilles lynrask håndball begge veier og etter 16 minutter er stillingen 11-14. Vi har for mange tekniske feil og ledelsen svinner henn, da det gjenstår 4 minutter til pause og vi ligger under med 3 blir vi tvunget til nok en timeout. Det gies klare beskjeder om å unngå å stresse og å slutte å spille med så høy risiko.

Etter timeouten spiller vi til passivt flere ganger og vi ender på resultatet 21-17 til pause.

Oppsal går ut etter hvilen i et høyt tempo og gjør det vanskelig for våre jenter. Etter 8 minutter ut i andre omgang så ligger vi under med 6 på stillingen 26-20. Så får vi spillet til å fungere bedre fremover på banen og nå er vi på offensiven, Oppsal tar time-out på 26-24.

Kampen svinger veldig. begge lagene vil virkelig vinne denne kampen. Oppsal spiller 7 mot 6 og dette fungerer, de får et lite overtak. Den siste timeout blir tatt. Byåsen får beskjed om å speile Oppsal, det ble 7 mot 6 også hos oss. Vi lykkes ikke like bra med overtallsspillet som vår motstander, det blir for mye tekniske feil samtidig som at vi står alt for dårlig bakover.

Oppsal snapper ballen og kaster i åpent mål med 3 minutter igjen og sifrene på tavla viser 35-30. Jentene gav ikke opp, prøvde til siste slutt, men det holdt ikke inn. Kampen ender med tap 37-32.

Kari Aalvik Grimsbø etter dagens tap:

«Det ble en tøff dag på jobben. Vi klarer dessverre ikke å få satt det forsvaret og spillet vi ønsker bakover og Oppsal straffer oss hardt på dette. Oppsal spiller en flott kamp og får vist frem farten og trykket i ankomstsspillet sitt.

Vi kjemper oss tilbake i 2 omg, men klarer dessverre ikke å bruke de momentene vi har til å snu kampen i vår favør.

Vi skal bruke dagene frem til Gjerpen kampen godt, for å sørge for at vi er tilbake der vi skal være til neste hjemmekamp.»