Endelig ny håndballsesong! – Byåsen
Foto: Robert Magnussen/Nidaros Foto

Endelig ny håndballsesong!

I dag, 07. september kastes endelig ny håndballsesong i gang igjen! Vår første motstander i Grundigligaen 2016/2017 er HK Halden!

Vi har «tjuvstartet» håndballsesongen med 2 NM kamper. Begge kampene har endt med seier til Byåsen over henholdsvis Utleira (12-33) og Charlottenlund (19-35). Vi er med dette klare for 4. runde i NM som skal spilles senere denne måneden.

Nå er det altså Grundigligaen som kastes i gang og på motsatt banehalvdel står HK Halden.

Hvis man skal ta et lite tilbakeblikk på fjorårssesongen ble Byåsen som kjent nr. 2 på tabellen med 36 poeng, fire poeng bak Larvik og to poeng foran nr. 3 på tabellen, Glassverket. Halden på sin side endte på 7. plass med 19 poeng.

Fjorårets kamper mellom lagene endte begge med seier til Byåsen. Borte i Remmenhallen vant vi til slutt 23-26, en kamp hvor vår toppscorer ble Emilie Hegh Arntzen med 7 mål og beste spiller ble Maren Gundersen. Hjemme ble sluttresultatet 31-24. Vår toppscorer den gang ble Marit Røsberg Jakobsen med 6 mål og Andrea Austmo Pedersen ble vår beste spiller.

Sesongen 2014/2015 endte seriespillet med en seier til hvert av lagene.

HK Halden mistet mange av sine nøkkelspillere etter fjorårssesongen men har likevel en sterk stall. De har også fått tilvekst av spillere, blant annet tidligere landslags- og Larvikspiller Isabel Blanco.

HK Halden er et godt lag og har flere gode spillere, så her gjelder det å være fullt konsentrerte i 60 minutter. Dette gjelder blant annet på fjorårets storscorer Anette Helene Hansen som i fjorårssesongen endte blant topp 5 på toppscorerstatistikken med 5,6 mål i snitt pr. kamp.

Vi er forberedt på en tøff kamp i dag. Likevel tør og velger vi å tro på seier. Jentene er igjen på medaljejakt, og med trøndersk TÆL skal jentene bli vanskelige å stoppe i jakten på 2 poeng!

Vi håper svært mange trøndere er sulteforet på håndball og har sett frem til serieåpning. Nå er ventetiden over! Vi håper dere møter opp i Nidarøhallen i dag kl. 18:30 og hjelper jentene frem til seier og 2 poeng!

Det trønderske håndballpublikummet har i flere år vært landets beste. Vi håper dere også i kommende sesong vil være med å støtte oss og befeste Trondheim Spektrum som en fryktet håndballarena!

VEL MØTT PÅ KAMP!