Endelig sesongstart! – Byåsen

Endelig sesongstart!

Ventetiden er endelig over! På søndag står Fredrikstad Bkl. på motsatt side på parketten når håndballsesongen 2019/2020 kastes igang!

Mange av oss har ventet med lengsel til nettopp dette øyeblikket. For mange kan tiden fra sesongslutt til seriestart føles lang. Men nå er endelig håndballsesongen over oss igjen!

Den tidligere Eliteserien i håndball blir fra og med i år REMA 1000-ligaen! Vi er svært glade for og stolte over at vår nye hovedpartner, som allerede er tungt inne i norsk håndball, nå har blitt tittelsponsor for både kvinne- og herresiden i håndball!

Vårt første møte i Rema 1000-ligaen er mot Fredrikstad Bkl. Fredrikstad er et meget godt håndballag, og sikret seg forrige sesong en 5. plass ved årets slutt, en plass foran Byåsen.

Fjorårets kamper lagene imellom endte meg et knepent tap 25-27 hjemme, mens Byåsenjentene vant med hele 20-28 borte i Kongstenhallen. I førstnevnte kamp ble Julie Bør Jacobsen vår toppscorer, mens Anna Bjørke Kallestad og Oda Uthus satte 6 mål hver i 8 måls-seieren.

Som nevnt er Fredrikstad Bkl. et godt håndballag. En sesongpremiere er alltid spennende, og vi forventer en tett og god kamp i Trondheim Spektrum på søndag.

Selveste Ida Alstad er meget glad for at sesongstarten er rett rundt hjørnet, og hun er mer enn klar for å kaste igang sesongen. Hun håper å gjøre dette foran et stort publikum. I en uttalelse sier hun at:

Vi gleder oss enormt til 1.seriekamp! Det er mot god og tøff motstand på vår egen hjemmebane, så alt er lagt til rette for en god opplevelse for publikum.
Vi har nå hatt mange gode kamper på cup i Tyskland, og samspillet og farten begynner å sitte godt.
Vi er godt rustet for første kamp, og har hatt alle spillerne i stallen på hver trening i nesten hele oppkjøringa.
Fredrikstad gjorde det meget godt sist sesong, og er et lag med mye fysisk styrke og tøffe i satsninger.
Setter vi fart i kampen, skal de slite med å holde vårt tempo. Regner med en tøff og jevn kamp, men som vi til slutt skal gå seirende ut av.

Håper flest mulig kommer å ser og heier oss frem til seier! Dette vil bli en enorm jevn og tett serie, hvor mange lag vil kjempe godt bak sterke vipers på topp.

I tillegg til mange kjente spillere har vi foran denne sesongen flere nye spillere i stallen som publikum vil stifte bekjentskap med utover sesongen. En av disse er 25 årige Jenny Södrén, som kom fra svenske Skuru IK hvor hun har vært siden 2012. Her var hun kaptein og en storscorer.

Jenny har tidligere spilt mot Fredrikstad, og kjenner dem som et godt lag. Hun gleder seg veldig til nytt oppgjør og nå med en annen farge på spillertrøya! Hun håper publikum finner veien til hallen på søndag, og skal gjøre det hun kan for å gi publikum et godt show og en god kamp:

Jag ser fram emot söndagens kamp väldigt mycket. Under en månads tid har vi tillsammans arbetat för att vi nya spelare ska komma in i spelet. Det var en mycket bra turnering i Tyskland där vi kunde finslipa på småsaker inför söndagens kamp.

Fredrikstad är ett bra lag som besitter mycket kraft och spel rakt mot mål. Jag har haft möjligheten att möta dem tidigare och ser fram emot att få göra det igen men en ny färg på tröjan. Jenny Sandgren är duktig i målet så henne får vi försöka överlista.

Jag hoppas att många tar sig till hallen på söndag och ger oss stöd. Så ska vi försöka ge er en bra show och en go kamp.

Da skal status være satt.

Jentene er klare og det håper de at også DU er! Møt opp i Trondheim Spektrum på søndag kl. 18:00!

Et stort og godt publikum i ryggen er til stor hjelp når jentene nå skal kjempe om årets første poeng. Å få en seier i første seriekamp vil gi jentene dem optimisme og tro som vil være til god hjelp utover i sesongen!

VEL MØTT TIL NY SESONG!

Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen