Europa Cup i Trondheim! – Byåsen

Europa Cup i Trondheim!

Etter svært dramatiske sluttsekunder i Haukelandshallen i går kveld trakk Byåsen det lengste strået og gikk seirende ut av Eliteseriedramaet mot Tertnes med sluttsifrene 20-21. Neste ut er danske Viborg, som førstkommende lørdag møter Byåsen i Trondheim Spektrum til kamp i gruppespillet i EHF Cup.

Etter å ha slått polske Vistal Gdynia 22-24 på bortebane forrige fredag er det nå altså danske Viborg som står for tur i jentenes andre kamp i Europa cup.

Viborg på sin side tapte sin første kamp i gruppespillet på hjemmebane mot Kastamonu Belediyesi GSK fra Tyrkia med sifrene 26-28.

 

Etter første runde innehar Byåsen en 2. plass på tabellen bak tyrkerne, pga. at tyrkerne har bedre målforskjell.

 

Byåsen er for øvrig gruppens eneste lag som har gått gjennom absolutt alle cupens kvalifikasjonsrunder. De øvrige lagene har kommet inn i gruppespillet i andre eller tredje kvalifiseringsrunde via tap i kvalifiseringsspillet til Champions League.

 

Lørdagens motstander er en storhet i internasjonal håndball. Pr. i dag ligger Viborg på 5. plass i sin hjemlige liga, kun 2 poeng opp til 2. plass. De har gjort det meget godt i Europa tidligere. De har vunnet den gjeveste Champions League hele 3 ganger (sist gang sesongen 2009/2010), EHF Cup 3 ganger (senest 03/04) samt at de vant Cup Winners Cup i 2013/2014. Dette vitner om at det ikke er hvem som helst som gjester Trondheim Spektrum førstkommende lørdag!

 

Vi kan allerede nå love at dette kommer til å bli en svært interessant og spennende batalje. Viborg er avhengig av 2 poeng for å klatre på tabellen mens Byåsen på sin side trenger 2 poeng for å fortsatt være klar for en kvartfinale senere.

 

Vi håper derfor at store deler av Trøndelag setter av førstkommende lørdag og tar turen til Trondheim Spektrum for å bivåne dette oppgjøret mellom danske storheter og trøndersk TÆL!

 

Vi elsker å spille i Europa! Vi ønsker oss 2 poeng! Vi ønsker oss finalespill i en eller annen form! For å hjelpe jentene til dette trenger vi deg virkelig på tribunen til denne kampen. Håper vi ses i Nidarøhallen.

 

Kampstart er kl. 17:00.

 

Billetter kan kjøpes via vår samarbeidspartner Hoopla.no:https://byaasenhandball.hoopla.no/sales/3952935382

 

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)