Europatoget ruller videre – Byåsen
Foto: Robert Magnussen

Europatoget ruller videre

I morgen, søndag 15.10, er det klart for mer EuropaCup håndball i Trondheim Spektrum. Vi tar da imot rumenske H. C. Dunarea Braila til kvalifisering til gruppespillet i EHF Cupen!

Som kjent vant Byåsen 1. kvalifiseringsrunde i EHF Cup over polske Kram Start Elblag med 62-47 i målforskjell tidlig i september, og er dermed klare for 2. kvalikkrunde. Første kamp spilles i morgen i Trondheim Spektrum, mens returoppgjøret spilles i Romania søndag 22.10.

 

Vi er kjent med rumenerne og deres spillestil da vi møtte nettopp dem i tredje kvalikkrunde i samme cup i fjor. Den gang gikk Byåsen videre. Borte i Romania gikk Byåsenjentene på et knepent 25-24 tap, mens vi hjemme banket dem hele 34-23 i et fyrverkeri av en håndballkamp! Borte i Romania ble Marit Røsberg Jacobsen vår toppscorer med 7 mål, mens Jenny Grøtan satte inn like mange mål og ble vår toppscorer i returoppgjøret, som ble spilt foran en fullsatt Stjørdalshall.

 

I den rumenske serien ligger H. C. Dunarea Braila i skrivende stund på en foreløpig 9. plass (1 seier / 3 tap) etter fjerde serierunde.

 

Ellers kan det nevnes at rumenerne i samme cup sesongen 2014/2015 ble blant cupens 16 beste, men måtte se seg slått ut av Stine Bredal Oftedals Issy Paris.

 

Vi ser frem til nok en spennende håndballhelg i Trondheim. Vi håper at jentene kan gjenta suksessen fra fjorårets hjemmekamp, og legge et godt grunnlag foran returoppgjøret neste helg!

 

Vi håper flest mulig ønsker å se jentene videre i kvalifiseringsspillet og at vi derfor møter opp i Spektrum kl. 18:00 i morgen og hjelper jentene frem til et godt utgangspunkt i Romania!

 

VEL MØTT!

 (Skrevet av Roy Arne Mathisen)