Fantastisk oppvisning av Byåsen – Byåsen

Fantastisk oppvisning av Byåsen

Nesten 1000 mennesker hadde tatt turen til Trondheim Spektrum for å heie frem Byåsen når Tertnes gjestet Trondheim søndag 1. mars. Bergenslaget ligger på en 3. plass i årets GRUNDIGliga og har hatt en god sesong så lang. Byåsenjentene har tatt mange steg på nyåret, og befestet 5. plassen som var årets mål. Søndag viste ungjentene hva som bor i dem, spilte seg til en overlegen seier mot Tertnes, og viste alle at en medalje er oppnåelig også denne sesongen.

Byåsen startet allerede første omgang med å sette et godt forsvar, som Tertnes sleit med å komme forbi. Jentene tok tidlig føringen og det var sjelden tvil om at seieren skulle gå noen annen plass en til hjemmelaget. Til pause sto det 14-10 til Byåsen. Andre omgang startet der første omgang sluttet, og Byåsenjentene fortatte å sette ballen i nettet til Tertnes, mens Ingrid Ødegård gjorde en fantastisk jobb med å stenge buret til Byåsen. Tonje Lerstad fikk også noen minutter i målet, og hadde noen flotte redninger som var med på å bidra til at resultatet til slutt ble hele 10 – målsseier til Byåsen. 31-21 ble sluttresultatet og Oda Uthus fikk sin debut i eliteserien, som hun feiret med et mål. June Andenæs fikk også noen minutter på banen etter å ha kommet tilbake i Byåsendrakta på nyåret.

«Skikkelig herlig aften! Det var jo aldrig tvil om hvem som var best i dag. De var virkelig gledeligt å se at kvaliteten på forsvarsspillet, hvor midtblokken var meget konsekvente på det vi hadde forberedt oss på. Dessuten sto Ingrid en framragende kamp. Samtidig gleder det meg at vi har en ro i vårt angrepsspill, hvor vi unngikk å lage mange feil. Med dagens seier kom vi et stort skritt tettere på målet om 5. plassen. Dessuten kan vi skimte 3. plassen og selv om det venter oss tøffe bortekamper mot både Glassverket og Larvik, er det likevel noe vi vil forfølge. – Claus Mogensen

Ingrid Ødegård sto som en vegg i mål og ble kåret til dagens #enforlaget. Neste kamp for Byåsen blir onsdag 4. mars med bortekamp mot Glassverket, før det igjen blir kamp i Trondheim Spektrum lørdag 7. mars. Da er det kvartfinale i Europacup og Hypo Niederosterreich kommer til Trondheim.