Finale og Champions Leaguespill i sikte! – Byåsen
Sluttspill Byåsen - Oppsal Foto: Robert Magnussen

Finale og Champions Leaguespill i sikte!

Byåsenjentene vant den første semifinalen i Sluttspillet mot Glassverket med 31-33 etter en opphenting av dimensjoner. Førstkommende onsdag spilles den andre semifinalen hjemme i Trondheim Spektrum! En Sluttspillfinale og mulig Champions Leaguedeltakelse står på spill! Det er dermed duket for en svært spennende og dramatisk kveld i Nidarøhallen!

Søndagens første semifinale borte mot Glassverket ble et drama uten like. Det åpnet svært bra for Byåsen som etter ca. 5 minutters spill ledet hele 4-0. Deretter begynte Glassverket så smått å spise seg innpå, og etter ca. 20 minutter var de ajour på stillingen 11-11. Så kom en svært vanskelig periode for Byåsen med en del skuddbom og dårlig uttelling. De siste 11 minuttene av første omgang scorte Byåsenjentene kun 1 gang og Glassverket gikk til pause med en femmålsledelse, 19-14.

Andre omgang startet ikke mye bedre og Glassverket økte raskt til en 7-målsledelse, 21-14. Deretter fulgte en fantastisk periode for Byåsen, og etter 13 minutters spill av 2. omgang hadde jentene hentet inn hele Glassverkets ledelse på 7 mål! Målvakt Andrea Austmo Pedersen storspilte og viste hvorfor hun er Landslagsaktuell samt at kantspillerne Kristin Venn og Marit Røsberg Jacobsen ga en førsteklasses oppvisning i hvordan kontringer skal gjøres! Herfra og ut fulgte lagene hverandre tett og Byåsen gikk seirende ut av kampen med 31-33! Kristin Venn ble kåret til banens beste spiller.

Nå er det altså duket for den andre og avgjørende semifinalen. Det er ingenting som tilsier at denne kampen vil bli mindre dramatisk og spennende. Det er svært mye som står på spill i onsdagens kamp. Vinneren av semifinalen vil trolig møte Larvik i finalen. Reglene om Sluttspillet og Champions League er slik at vinneren av Sluttspillet får muligheter for å søke om å spille kvalikk til Champions League (CL). Siden Larvik, som vinner av GRUNDIGligaen, allerede er kvalifisert til CL, vil muligheten gå videre til nr. 2 i Sluttspillet. Det er derfor svært viktig at Byåsen tar seg videre til finalen dersom vi skal oppfylle vår drøm om Champions Leaguespill i Nidarøhallen i høst.

Årets kanskje viktigste kamp er kun en dag unna og Byåsenjentene ber kanskje mer enn noen gang om hjelp fra sitt trofaste og kjære publikum. De ønsker seg full hall og liv og leven fra tribunen. De håper virkelig å oppleve at de spiller på hjemmebane. De lover også gratis inngang til alle klubblag som stiller i klubbdrakt.

Vær med oss å fylle Trondheim Spektrum til bristepunktet! La oss vise Glassverket hvorfor Spektrum kanskje er landets mest fryktede håndballarena!