Foran Skrimkampen: 2 poeng som gjelder! – Byåsen
Foto: Lars R. Skaug / Fotolars

Foran Skrimkampen: 2 poeng som gjelder!

På søndag spiller Byåsen en svært viktig kamp mot Skrim Kongsberg hjemme i Trondheim Spektrum. Foran kampen er det kun 2 poeng som er godt nok!

Det har gått litt i berg- og dalbane for Byåsenjentene etter nyttår. Status foran søndagens kamp er 2 tap, 1 seier og nå sist uavgjort 21-21 mot Molde Elite. Sistnevnte var en jevnt over veldig god kamp av jentene, særlig bakover sto jentene meget godt samt at vi så gode tendenser fremover på banen.

 

Molde er blitt et særdeles godt lag, med 4 seire av 4 mulige på denne side av nyttår, med seier over blant annet serieleder Vipers Kristiansand og serietoer, Storhamar HE. Molde er dermed en meget god målestokk og uavgjort mot disse har gitt optimisme til jentene våre.

 

Søndagens motstander, Skrim Kongsberg, ligger etter halvspilt serie på siste og tolvteplass med 6 poeng. Byåsen innehar 7. plass med 11 poeng etter 12 kamper. Hittil i år står jentene med 4 seire, 3 uavgjort og 5 tap.

 

For å holde tritt med lagene over oss på tabellen er det kun 2 poeng som er godt nok på søndag. Lagene på henholdsvis 3-5 plass har alle 16 poeng, så dersom håpet om en høyere plassering skal holdes ved like, må vi slå Skrim Kongsberg på søndag!

 

Målvakt Andrea Austmo Pedersen er også godt fornøyd etter sist kamp mot Molde Elite – «Ja, kampen mot Molde synes jeg var bra. Spesielt i forsvar. Jeg føler vi har tatt noen steg i riktig retning i det siste, og håper det fortsetter sånn».

 

En god målvakt er, hvis ikke den viktigste, så i alle fall en av de viktigste posisjonene i et håndballag. Vi er så heldige i Byåsen at vi har en målvakt med erfaring både fra Norge Rekrutt og Håndballjentene, således en av landets desidert beste målvakter. Vi spurte Andrea om hva er en keepers viktigste oppgave, foruten å redde baller. – «Som du sier så er målvakten svært sentral i håndball. Så i tillegg til å redde baller er det viktig å styre og kommunisere med forsvaret. Siden det er jo vi som har best overblikk over spillet».

 

Med 10 kamper igjen av årets serie ligger vi pr i dag som nevnt på en 7. plass. Andrea tok ikke utfordringen med å tippe plassering ved sesongslutt, men uttalte følgende – «Nei, jeg tenker ikke så mye på plasseringen akkurat nå. Om vi fortsetter den gode utviklingen som lag slik vi har gjort i det siste, både på trening og i kamp. Så tror jeg vi kommer til å klatre noen plasser oppover».

 

Kampstart er søndag kl. 18:00!

 

Vi gjør oppmerksom på at alle spillere under 17 år i klubbdrakt har gratis inngang! Vi trenger så mange barn/ungdommer som mulig til å bidra! Dette bla også gjort forrige hjemmekamp, med veldig godt resultat og knallgod stemning! Vi håper derfor å se så mange lag, trenere og foreldre som mulig!

 

VEL MØTT til det vi regner med og tror blir en oppvisning i meget god og underholdende håndball fra Byåsenjentene!

 

 

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)