Forlenger med to nye år: Janne Håvelsrud Eklo – Byåsen
Foto: BERRE Kommunikasjonsbyrå

Forlenger med to nye år: Janne Håvelsrud Eklo

Vi kan med dette bekrefte at den venstre bakspilleren fra Levanger, Janne Håvelsrud Eklo(27), har valgt å forlenge kontrakten med Byåsen Håndball Elite med to nye år. Hun har siden årsskiftet vært på utlån hos Sola HK, men ser frem til å komme tilbake til Trøndelag og Byåsen.
Vi har satt oss ned og tatt en prat med henne om forventningene og målene for de kommende sesongene.

Foto: Fotolars // Lars. R. Skaug

Hvilke faktorer påvirket beslutningen din om å forlenge kontrakten din med Byåsen Håndball Elite med to nye år?
– Det var flere faktorer som påvirket beslutningen min om å forlenge med Byåsen. Jeg er trønder og synes det er kult å kunne spille for en klubb i Trøndelag. Drømmen er også å løfte Byåsen til toppen igjen. Samtidig har jeg kjøpt meg leilighet i Trondheim, og trives veldig godt i byen. Har også troa på at det blir en konge gjeng neste sesong, noe som selvfølgelig er viktig for valget mitt.

Hvordan føler du at klubben kommer til å utvikle seg, og hvordan påvirket det beslutningen din om å komme tilbake etter å ha vært på utlån hos Sola?
– Byåsen er en profesjonell klubb med alle forutsetningene for å kunne utvikle seg, og med flere viktige brikker på plass har jeg stor tro på at vi er på vei oppover.

Hvordan ser du på din rolle i laget for den kommende sesongen, og hvordan harmonerer det med dine personlige mål?
– Jeg ønsker å bidra med mye rutine, guts og innsats. Liker å ha en stor rolle i et lag, og er klar for å ta fatt på det. For meg er det viktig å ha det gøy med håndball, samtidig som jeg hele tiden har et ønske om å utvikle meg, og dette er to ting som jeg er helt sikker på at kommer til å harmonere med en viktig rolle i laget, hvordan man kan være med å påvirke kulturen.

Bestemt i angrep Foto: Fotolars // Lars R. Skaug

Hvilke aspekter ved klubbens kultur eller miljø finner du mest tiltalende, og hvordan bidrar de til ditt ønske om å fortsette å spille for dem?
– Mens jeg har vært i Byåsen har det alltid vært en veldig bra kultur. Stor takhøyde for å kunne ta i og være tøffe på trening, samtidig som man alltid er venner etterpå. Dette mener jeg er veldig viktig i et lag. Det er også en kultur hvor folk unner hverandre suksess.

Når du ser fremover, hva er dine ambisjoner for den kommende sesongen, både individuelt og som en del av laget?
– Mine ambisjoner er at vi virkelig får ut det beste av den spillergruppa vi har. Føler det har vært to sesonger nå hvor vi ikke har fått ut potensialet, og dette er noe jeg virkelig er klar for å ta fatt på. Jeg ønsker at vi skal bli et lag med mye fart og guts, noe som passer meg som håndballspiller veldig bra. Samtidig som jeg ser frem til å ta nye steg i ankomstfasen. 

Foto: Fotolars // Lars. R. Skaug

Hvilke forventninger har du til den kommende sesongen?
– Jeg forventer at serien kommende sesong blir nokså jevn, som det har vært i år, og dermed er det store sjanser for å ta poeng i alle kamper. Selv om det er en del utskiftninger, mener jeg vi har en bra stamme som har alle muligheter til å løfte klubben.

Hva er dine langsiktige mål med klubben, og hvordan ser du for deg at klubben kan hjelpe deg med å oppnå dem?
– Mine langsiktige mål er å spille Europa med Byåsen. Jeg har spilt Europa med Sola denne sesongen, og det har vært veldig gøy. Så det håper jeg at jeg får oppleve med Byåsen.

Avslutningsvis har Janne følgende å si til fans og de som gleder seg til å se henne igjen i Byåsen:
– Jeg gleder meg utrolig mye til å ha på Byåsendrakta igjen, og håper alle gamle og nye fans kommer i hallen til høsten. Vil absolutt oppfordre flere folk til å støtte kvinnehåndballen i Trøndelag også. Jeg skal love god underholdning, med en gjeng som nekter og gi seg og virkelig skal blø for drakta. Vi trøndere vil vel ha et kvinnelag i toppen også?!