Første «Tertnes-stikk» til Byåsen! – Byåsen

Første «Tertnes-stikk» til Byåsen!

Den første av flere kamper i oktober mot Tertnes endte med en solid seier til Byåsen. Da sluttsignalet lød sto det 33-27 på måltavla. Lagene møtes også til duell i EuropaCup om 2 uker.

Byåsens startet kampen med følgende oppstilling: målvakt Andrea Austmo Pedersen, Marit Røsberg Jacobsen, Silje K. Waade, Jenny Grøtan, Emilie Hegh Arntzen, Ida Alstad og Kristin Venn.

Bergenserne tok ledelsen etter halvannet minutts spill før Jenny Grøtan satte Byåsens første nettkjenning minuttet etterpå. Etter en litt trøblete start med mye skuddbom og en del feil ledet bergenserne 1-3 etter 5 minutters spill.

Lagene fulgte deretter hverandre jevnt, med Tertnes ett lite hestehode foran. Helt til Andrea Autsmo Pedersen bestemte seg for å stenge buret. I løpet av 8 hele minutter slapp hun kun en ball bak seg. Denne fantastiske perioden var med på å snu kampen. Etter 18 minutters spill ledet Byåsen 9-7. Etter ca. tjue minutters spill entret Ida Marie Hernes banen. Hun var en sterk pådriver de siste 10 minuttene av første omgang og satte selv inn 2 mål på slutten av omgangen. Stillingen til pause var 14-12 favør Byåsen. En god omgang av Byåsen!

2.omgang startet med at Byåsen sakte men sikkert økte ledelsen, og etter ca. 10 minutter dundret toppscorer Ida Alstad inn en kanon og Byåsen ledet med 5 mål. Tertnes tok på denne tiden en timeout. Timeouten ble brukt veldig godt at trener Arne Högdahl, for fem minutter senere hadde ledelsen økt til 7 mål. Tertnes valgte igjen å bruke en timeout og gikk ut i 3-3 i forsvar. Samtidig valgte Högdahl å bytte ut den meget gode Autsmo Pedersen med Tonje H. Lerstad i mål. Videre fikk kantspillerne Oda Uthus og Maja Magnussen sjansen.

Oda kvitterte umiddelbart med å skaffe Byåsen et straffekast som Emilie Hegh Arntzen hamret inn i vinkelen og Byåsen ledet 29-22. Tonje H. Lerstad viste også hvorfor hun kommende uke er med i Norge Rekrutts tropp til samling i Danmark. Hun vartet opp med den ene gode redningen etter den andre.

8 måls ledelse til Byåsen etter ca. 22 minutter spilt av andre omgang etter en herlig kontring av Marit Røsberg Jacobsen og et svært vakkert og hardt underarmsskudd av Moa Högdahl. Oda Uthus og Maren N. Aardahl setter våre 2 siste scoringer til 33-27.

Totalt sett en god kamp av Byåsen som med dette setter en standard foran kommende oppgjør lagene imellom. Det er svært gledelig at så mange av spillerne tegner seg på scoringslisten og at vi har målvakter som virkelig kan sette standarden.

Ida Alstad viste med all tydelighet at hennes navn skal bli veldig vanskelig å komme utenom når Landslagstroppen til EM i Danmark i desember skal tas ut i november! Ida satte 6 baller bak Tertnes’ keeper, spilte en meget god kamp, og ble kåret til banens beste spiller!

Øvrige målscorere: Maren Nyland Aardahl (2), Emilie Hegh Arntzen (5), Kristin Venn (3), Moa Högdahl (1), Silje K. Waade (4), Oda Uthus (1), Jenny Grøtan (4), Marit Røsberg Jacobsen (5), Ida Marie Hernes (2).