Fra J16 Bring med Nidelv til Byåsen Håndball Elite på heltid – Byåsen

Fra J16 Bring med Nidelv til Byåsen Håndball Elite på heltid

Johanne Halseth Nypan gikk fra en hverdag med sin barndomsklubb Nidelv og rett inn i A – Stallen til Byåsen Håndball Elite. Og har siden vært der. En liten svipptur innom Byåsen Junior 2 med sin jevnaldrende før situasjon endret seg kjapt da både Maja Magnussen og Astrid Holstad Mjøen ikke lenger var i Byåsen Håndball Elite. Her får du høre med Johanne sine egne ord hvordan den første sesongen i Byåsen Håndball Elite har vært så langt.

Det er trygt og ha spillere som Annick Lipman og Caroline Aar rundt seg når man er helt fersk i toppidretten.

Min første sesong på Elite nivå har vært krevende, morsomt og ikke minst veldig lærerikt. Overgangen fra j16 var stor, både når der gjelder nivået på trening og kamp, men også det å komme inn i ei helt ny spiller gruppe bestående av jenter som er 3-10 år eldre.

Johanne har en uredd spillestil som gjør at hun får testet ut hva som er bruksnyttig på øverste nivå i Norge.

På de første treningene var jeg nervøs og litt spent. Alt var nytt og litt annerledes, men jeg følte jeg kom ganske raskt inn i det. Det var også nytt for meg å spille kant, noe jeg ikke hadde gjort tidligere.

Byåsen Håndball Elite er i dag et lag med ekstremt mange unge Trøndere. Spillere som Mathilde Arnstad , Kristin Loraas Eiriksson og Karen Forseth er alle to år eldre enn Johanne, men fortsatt i junior alder.

Den største overgangen må være treningsmengde og det at kvaliteten på med og mot spillere er på et veldig høyt nivå. Jeg føler jeg har lært veldig mye, spesielt det å bli tøffere i forsvar og mer nøye med plassering av skuddene mine.

Johanne i bakgrunn får innimellom bryne seg på høyre bakspiller posisjon . Her følger hun nøye med når Caroline og Marie braker sammen i duell.

Lært mye rundt forberedelser til kamp og analyse av motstander. Det å komme inn i en helt ny spiller gruppe har også vært veldig lærerikt. Mine mål for sesongen og neste er å fortsette utviklingen, mer spilletid og få flere sjanser som bakspiller.

Johanne har vært med i troppen på alle kamper, så langt og fått med seg 6 scoringer .

Målet mitt på lang sikt er å bli fast bakspiller i Byåsen. Min ultimate håndball drøm er å spille på landslaget for Norge.

Med god utvikling over de neste par sesongene har Byåsen Håndball Elite en meget spennende ung spiller med ferdigheter som fart , skudd, temposkifter . Det blir gøy å følge Johanne Halseth Nypan sin reise i Byåsen Håndball Elite.