Frivillig – Byåsen
To av våre frivillige veteraner, med en liten blomsterhilsen fra klubben. Einar og Jan som stiller opp sesong etter sesong, like positive og blide hver gang. FOTO: Morten Holck

Frivillig

Ordet frivillig kan bety så mangt, men i idretten betyr det alt. Frivillighetens dag var 5. desember, jeg vil slå et slag for at alle dager er de frivilliges dag. Har vi ikke frivillige, har vi ingen sjanse til å drive med det vi virkelig brenner for her i verden. Idretten hadde ikke overlevd uten alle de frivillige som står på, både foran og bak i kulissene.

Tenk dere en håndballkamp uten oppriggede tribuner, uten billetører, uten vafler i pausen, uten noen å spørre når man lurer på noe i arenaen… Man kan egentlig bare fortsette en slik oppramsing i det uendelige, da først forstår man hvor mye de frivillige rundt om i landet egentlig betyr.

Disse menneskene er her for deg, for oss, de gjør en frivillig og gratis jobb med engasjement og iver. De bruker av sin fritid for at kanskje akkurat du skal få en opplevelse for livet.

Vær så snill, neste gang du er på et arrangement og er misfornøyd med noe, tenk deg litt om før personen foran deg i klubbtøy eller gul vest får negativitet slengt i ansiktet.

Jeg oppfordrer alle neste gang de er på et arrangement med frivillige, gi dem ros for jobben de gjør, mange ganger er det nok med å si «Hei!» eller å smile.

Vår klubb har som de fleste andre, også en gjeng frivillige som vi ikke kan få rost nok. De rigger arenaen, lager mat til spillerne, scanner billetter, steker vafler, er verter under arrangementet, tar seg av spillere, dommere og vip-gjester. Dette er bare noen få av arbeidsoppgavene til våre frivillige.

De står på i mange timer, lange dager, sene kvelder, men de klager aldri. Tusen takk til alle frivillige i Norges land, uten dere stopper som sagt idretten. En spesiell takk til vår egen gjeng som betyr alt for at våre arrangementer skal bestå og utvikle seg videre.