Glassverket for sterke – Byåsen

Glassverket for sterke

Byåsenjentene hadde virkelig lyst på en seier søndag 2. november, og selv om Glassverket har gjort det veldig bra denne sesongen, ville ikke Byåsen gi seg uten kamp. Dessverre skulle det bli litt for vanskelig for de unge jentene i Byåsen, å dra i havn en seier mot Drammenserne som for tiden ligger på en sølvplass på tabellen.

Det startet bra i Trondheim Spektrum på søndag. Byåsen satte et godt forsvar, og fikk inn mange kontringsmål de første minuttene. etter 5 minutter, på stillingen 4-1 favør Byåsen, så Glassverkets trener seg nødt til å ta en time-out. Hele første omgang var Byåsen på hugget, og selv om det var jevnt helt frem til pause, lå trønderne et hestehode forran hele veien. Dessverre, 1 1/2 minutt før pause, gikk Teodora Tomac i bakken, med tydelige smerter i kneet, etter en finte. Byåsen gikk likevel ti pause 16-15.

Andre omgang var preget av skaden til Teo, spesielt siden Teo hadde vært en viktig brikke i angrepet til Byåsen.Det ble mange skuddbom og feil både i forsvar og angrep, noe som gjør at mer rutinerte Glassverket klarer å komme forran. Der holder de seg hele veien inn til siste fløyteblås, og vinner tilslutt 25-32. Det var med andre ord noen skuffede Byåsenjenter som gikk i garderoben etter kamp. Spesielt siden alt hadde klaffet så bra i første omgang.

«Det  var et virkelig tungt tap. Først og fremst pga. Teos skade. Det rammet oss hardt mentalt, og vi fikk aldri ristet det av oss. Dessuten mistet vi vår styrende spiller, og det kom dessverre til uttrykk i for mange feil, og for langsomt spill. Surt med andre omgang, etter en oppløftende første, hvor vi spiller godt i begge ender». – Claus Mogensen

Byåsens toppscorer, og beste spiller ble Maren Gundersen, med hele 10 mål!