Gnistrende 1. omgang avgjorde for Byåsen! – Byåsen

Gnistrende 1. omgang avgjorde for Byåsen!

En 1. omgang som besto av en skikkelig håndballeksjon fra Byåsenjentene la grunnlaget for det som til slutt ble en meget komfortabel 32-24 seier over Gjerpen HK Skien i kveldens kamp.

Byåsens startoppstilling var som følger: Andrea Austmo Pedersen, Oda Uthus, Ida Alstad, Maren N. Aardahl, Julie Bør Jacobsen, Anna Bjørke Kallestad og Maja Magnussen.

Maja, som til slutt satte flest rene spillemål, åpnet målkontoen etter en kontring etter ca. 2 minutters spill. Minuttet etter fulgte Maren opp med en våken snapp i forsvar og kontret inn 2-0. Anna hamret inn 3-1 etter at hun gikk opp på 9 mtr. og dundret ballen i mål mens Ida på sikkert vis satte et straffekast i mål, slik at etter fem minutter var spilt var Byåsen i ledelsen med 4-2.

Byåsen fortsatte kjøret inntil gjestene tok kampens første time-out etter 11 minutter. Byåsen ledet da 7-3. Minuttet etter time-outen satte Maja ballen utagbart i krysset bak Gjerpens gode målvakt og ledelsen var doblet til 8-4. Halvveis ut i omgangen trekker strekspiller Maren seg ut fra strek og banker på nydelig vis inn 10-4.

Det er ikke bare meget godt kontringsspill samt at jentene står veldig godt og tett i forsvar som la dette grunnlaget. En meget god Andrea tegnet seg i løpet av denne tiden for en rekke flotte redninger.

I kampens 20. minutt var stillingen 15-6 til Byåsen. Resterende av omgangen skulle Byåsen gjøre ytterligere 5 mål mot gjestenes null. Omgangens siste, og kanskje kveldens nydeligste mål sørget Maja for i form av en lekkerbisken av et fantastisk trick skudd kun sekunder før dommeren blåste av første omgang.

Kort oppsummert er 1. omgang en skikkelig god oppvisning av hvordan håndball skal spilles, en ren leksjon! Jentene viser oss flere gode enkeltprestasjoner og står for en meget underholdende og morsom omgang. I tillegg viser de hvordan kontringer og forsvar skal være!

Minutter ut i 2. omgang setter banens beste spiller, Julie, inn vårt første mål i omgangen og øker ledelsen med 15 mål. Kun minuttet etterpå gjør Andrea en fantastisk redning i det hun raskt kommer ned i spagaten og gjør en nydelig benparade. Nok en gnistrende redning fra Andrea i omgangens 5. minutt idet hun gjør sin 16. redning for kvelden!

Så skjer det noe med kampbildet, og i løpet av andre omgangs 12 første minutter klarer Byåsen kun å score 3 mål mot Gjerpens 8 og stillingen er 23-14 og Byåsentrener Atle Oliver Johansen valgte å ta time-out.

Time-outen skulle vise seg å få jentene «på rett kjøl» igjen, for resterende av omgangen holdt jentene noenlunde samme distanse til gjestene. Teodora Tomac satte sikkert inn kampens aller siste scoring fra syv meters merke i sluttsekundet til 32-24 til Byåsen.

Vi gratulere også vår nye målvakt Yasminee Gluic med debut i kveldens kamp!

Julie Bøe Jacobsen ble kåret til banens beste spiller med sine totalt 6 mål.

Våre målscorere: Maren N. Aardahl 3, Anna Bjørke Kallestad 3, Teodora Tomac 6, Caroline Aar 1, Ida Alstad 2, Maja Magnussen 5, Astrid Mjøen Holstad 1, Oda Uthus 3, Ida Hernes 1, Marie K. Rokkones Hansen 1, Julie Bøe Jacobsen 6.

Etter kveldens seier har Byåsenjentene avansert til 6. plass på tabellen med 15 poeng.

Gratulerer så mye med ytterligere 2 poeng jenter!

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)