God laginnsats i Tyskland – Byåsen

God laginnsats i Tyskland

Turneringen som ble arrangert i Schmelz i Tyskland 23-24. august, ga positive svar på formen til spillerne, før seriestart om knappe 2 uker.

De to første kampene til Byåsen, som ble spilt på lørdag 23. august, endte henholdsvis 31-23 mot Leverkusen, og 27-26 mot Metz, begge i favør Byåsen.  Spesielt imponerende var jentene i kampen mot Metz, som sesongen 2013/2014 avsluttet som franske mestre, og er for sesongen 2014/2015 allerede klar for gruppespillet i Champions League.

I første kamp på søndag, måtte Byåsen se seg slått 28-26 mot Nice. Etter en kamp som var preget av få sjanser i første omgang, og som gjorde det vanskelig å få tatt igjen forspranget Nice hadde til pause, med 13-9.  Byåsen klarte å spille seg til uavgjort 17-17 ut i andre omgang, men det holdt ikke helt inn. Likevel god trening, og mye bra spill.

Bronsefinalen skulle bli en spennende affære, her møtte Byåsen igjen Metz. I denne kampen fikk 96-erne mer spilletid, og spilte god håndball mot de franske mestrene. Sluttresultatet ble 22-22, og det ble ekstraomganger. Etter endt tid ble sluttresultatet 28-27 favør Metz. Litt surt å avslutte med en 4. plass, men årets unge spillerstall med en snittalder på 21 år, gjorde det bedre i årets turnering, enn hva fjorårets lag klarte å prestere. Dette lover dermed godt for årets sesong.