Godkjent pluss mot Larvik – Byåsen

Godkjent pluss mot Larvik

Da Byåsen møtte Larvik i sesongstarten i september, endte kampen 25-25. I returkampen i Larvik søndag, var Byåsen svært nær ved å kopiere denne bedriften. Men det endte med et tremålstap 32-29, etter at det sto 15-13 til hjemmelaget ved pause. Når vi skriver godkjent pluss for Byåsen, er det fordi laget aldri slapp taket i kampen. De ga Larvik kamp på kniven, men alt for mange personlige feil ødela seiersmuligheten.

23850105239_0bc6ea2a00_n

Foto: Robert Magnussen

Når Byåsen nå får terpet på disse detaljene, er det ingen grunn til at Larvik skal få fortsette sin seiersrekke i norsk topphåndball. Dette bør derfor være siste sesong at Byåsen taper for Larvik-jentene.

Masse positivt, med andre ord. Men likevel så irriterende ergerlig å tape.

Det mest positive i denne kampen var målvaktspillet til Andrea Austmo Pedersen. Hun og keeperkollega Tonje Lerstad har fått et stort ansvar mellom stengene etter at keeper-veteranen Ingrid Ødegård har gitt seg.

I forrige kamp, mot Glassverket, fikk unge frøken Lerstad vist seg frem. Mot Larvik var det Austmo Pedersens tur. Og det var nettopp hennes målvaktspill som bidro til at Larvik sleit med å kvitte seg med motstanderen i denne kampen.

Som så mange ganger tidligere, var det Nora Mørk som førte Larvik frem til seier. Hun stoppet på 10 fulltreffere. Solid spill også av tidligere Byåsen-spiller Marit Malm Frafjord.

Når det gjelder Byåsens utespillere, var det nok en gang lagets kantspillere som sto frem. Marit Røsberg Jacobsen og Kristin Venn herjet til tider med landets beste lag. Disse to scoret henholdsvis 7 og 6 mål. Silje Waade stoppet på 5, Emilie Hegh Arntzen 5, Maria Hjertner 2, Marie Henriksen 1, Maren Gundersen 1, Jenny Grøtan 1 og Teodora Tomac 1.

Neste kamp for Byåsen-jentene kommer allerede onsdag 27.januar. Da kommer Oppsal til Trondheim Spektrum. Og Byåsen, som i dag innehar 5.plassen på tabellen, ønsker inderlig å klatre opp en plass eller to før sesongen er over. Seier over Oppsal vil bidra til å gi jentene et løft på veien opp.

Velkommen til Trondheim Spektrum onsdag 27. januar.