Gøy på landet – Byåsen

Gøy på landet

Det var duket for et nytt oppgjør i REMA 1000-ligaen da vi ønsket Molde velkommen til Melhushallen. Kampen startet som forventet med to lag som fulgte hverandre tett i de innledende minuttene av kampen. Kaptein Mathilde Arnstad sendte Byåsen i føringen 5-4 etter et nydelig innspill fra Kjerstin Boge Solås etter 9 spilte minutter.

Lagene fortsatte å følge hverandre tett og Sherin Obaidli utlignet til 12-11 fire minutter før pause. Valery Putans la timeout kortet og da fikk Byåsen nok av følget og satte inn støtet. På kun tre minutter dro Byåsen i fra. Da Janne Eklo tok rennafart fra 10 meter og skjøt via blokka, og i mål kun sekundet før pausesignalet hadde Byåsen sin ledelse økt til 16-11.

Janne Eklo startet 2.omgang på lik linje som hun avsluttet 1.omgang med nok en suser fra 10m som fant veien til mål og Byåsen var oppe i en 21-14 ledelse med 19 minutter igjen av kampen. God stemning i hallen og et publikum som heiet frem Byåsen, følte undertegnede seg trygg på at 2 poeng skulle bli værende i Melhushallen.

Men så kom en dårlig periode og vi satte faktisk ikke en eneste scoring på hele 8 minutter før Melhus-jenta Marie Rokkones Hansen serverte høyreback-kollega Maria Hjertner som hadde kommet seg ut på høyrekanten. Hjertner satte ballen knallhardt i nærmeste hjørnet til stillingen 22-18. Da kom ikke Molde noe nærmere og Byåsen satte inn sluttspurten og ga seg ikke før det sto 27-20 på tavla.

Maria Hjertner fant skuddformen i går med 8 mål. Foto: Fotolars // Lars R. Skaug

Det er verdt å nevne at Helle Kjellberg-Line har virkelig funnet godformen etter den uheldige skaden til keeperkollega Josephine Nordstrøm. Kjellberg-Line ble fortjent kåret til banens beste med 11 redninger (41%). Den unge målvakten Frida Selnes kom inn som et friskt pust på tampen og noterte seg for to fine redninger.

Kjellberg-Line ble velfortjent banens beste. Foto: Fotolars // Lars R. Skaug

Vi i Byåsen Håndball Elite har lyst til å være et klubb for hele Trøndelag og vi legger derfor en knippe kamper til andre haller enn Kolstad Arena. Det var knyttet stor spenning til kampen mot Molde som vi tør å påstå er vår største rival, Trondheim vs Molde har en sterk historikk når det kommer til rivalisering. Det er ikke å stikke under en stol at vi var meget spente på hvor mange som ville ta turen til Melhushallen, da med tanke på at våre gode venner i Kolstad Håndball solgte ut Trondheim Spektrum til storkampen mot PSG i EHF Champions leauge. Bekymring til tross så skulle det spilles kamp, Melhus og omegn stilte opp og skapte en fantastisk ramme rundt kampen. Tilskuertallet endte på respektable 746.

Stor takk til alle som møtte opp i Melhushallen og skapte god stemning på en mørk og kald novemberkveld. Og ikke minst en stor takk til Melhus håndball som stilte opp slik at dette var mulig. Vi kommer tilbake!

Det er virkelig gøy på landet, for sånt no har vi ikke i byen!

En fantastisk gjeng som heiet frem Byåsenjentene. Foto: Fotolars // Lars R. Skaug