I dag åpner VM – Byåsen

I dag åpner VM

Vi har tatt en prat med fjorårets Byåsenmålvakt, Babi, som i dag åpner VM sammen med Brasil.

Fjorårets Byåsenmålvakt, Barbara Elisabeth Arenhart, populært kalt Babi, står i mål når Brasil åpner VM i kveld. Babi kom til Byåsen før 10/11 sesongen og dro i sommer videre til Hypo.

Hvordan blir det å spille VM på hjemmebane?

– Jeg gleder meg kjempe mye til å spille VM på hjemmebane. Jeg har aldri spilt i et så stort mesterskap håndball i Brasil før og jeg er veldig spent på tilskuerne, sier Babi til byaasen.no

Stor mulighet

– Jeg tror dette er en stor mulighet for oss til å nå lenger i mesterskapet enn vi noen gang har gjort tidligere. En viktig faktor som vi kan dra nytte av er at vi er vant til klimaet. I tillegg har vi familie og venner på tribunen.

En offensiv Babi

Hva er målet ditt i VM?

– Jeg skal gjøre mitt beste for laget og målet er selvfølgelig medalje. Vi skal sloss og gi alt for å havne på topp tre. Jeg tror sjansen vår er større enn noen gang og jeg har veldig lyst til å oppleve min største drøm. Å stå på podiet og motta medalje, sier Babi.

Vi benyttet også anledningen til å spørre Babi om hva hun tror om Norges sjanser. Hun har jo tross alt spilt med, eller mot flere av de norske landslagsjentene når hun var i Byåsen.

– Hele håndballverden vet at Norge er en av favorittene til å vinne VM. Norge har et veldig godt lag med to gode spillere på hver plass. De har jo ikke akkurat for vane å gi opp heller. De er et lag som sloss og står på helt til siste sekund. Det har vi sett tidligere, sier Babi.

Trives i Hypo

– Det går veldig bra i Hypo selv om vi desverre er ute av Champions League. I begynnelsen av sesongen var det tøft, for laget besto av nesten bare nye spillere. Kun tre spillere var i laget i fjor. Derfor har vi brukt tid på å bli kjent med hverandre og på å bli samspilte. Vi jobber hardt med å bygge det nye laget.

– Jeg trives her i Hypo og byen er kjempefin. I tillegg har jeg mange venner fra Brasil her, avslutter Babi til byaasen.no

Vi ønsker Babi og Brasil lykke til under VM!