«I dag var det vår dag» – Byåsen

«I dag var det vår dag»

Etter en internasjonal uke uten kamp var det knyttet stor spenning til dagens REMA 1000-liga kamp mot Fana borte i Bergen. Det viser seg at en uke uten kamp har gjort særdeles godt for jentene. Vi starter kampen helt fantastisk med gode relasjoner fremover i banen samtidig som vi klarer å tette bakover, og vi går tidlig opp i en 4-0 ledelse.

Fana hadde ikke tenkt til å la seg knekke av Byåsen sin aggressive start. Den tidlige ledelsen Byåsen hadde opparbeidet seg ble spist opp av hjemmelaget og en underarm signert Celine Solstad sørget for at hjemmelaget var kun et mål bak Byåsen etter 24 min spilt. Lagene gikk til pause på stillingen 10-13 til Byåsen og kampen levde i beste velgående.

Etter pausen var det ett lag det handlet om. Marie Rokkones Hansen satte en suser og vi gikk opp i en 15-11 ledelse i starten av 2.omgang. Da takket Byåsen-jentene for følget og så seg aldri tilbake. Mathilde Arnstad fikk æren av å sette målet som sendte Byåsen opp i en 10 måls ledelse (14-24) med et kvarter igjen på klokka og undertegnede følte seg sikker på seier. Jentene holder fokus selv med en stor ledelse og cruiser inn til en meget solid 10 måls seier mot et lag vi historisk sett spiller jevne kamper mot. En lagseier med stor L.

Trener Kari Aalvik Grimsbø som så kampen hjemmefra på TV’en hadde følgende å si om kampen:
-I dag var det vår dag og vi tar en sterk borteseier. Fantastisk å se jentene og laget fra start til slutt, rolige og fokuserte hele veien. Gleder meg virkelig over flotte enkelt spillerprestasjoner og hele laget.

Toppscorer Byåsen: Mathilde Arnstad (7)

Toppscorer Fana: Sara Berg (5)

PS! Josephine Nordstrøm gjør sin desidert beste kamp i Byåsendrakten og ender på en redningsprosent på 46(!) prosent. Frida Selnes kommer også inn på slutten og noterer seg for to gode redninger på tampen.