Ida drømmer om seriegull i Norge – Byåsen

Ida drømmer om seriegull i Norge

Vi vil frem mot seriestart presentere vår spillertropp.
Først ut er selveste Ida Alstad. Byåsens største stjerne og en av Norges største håndballprofiler gjennom tidene.

FAKTA om Ida:
Født: i Trondheim 13.06.1985.
Tidligere klubber: Byåsen Håndball Elite (inntil 2013), Team Tvis Holstebro, Danmark, 2013/2014, FC Midtjylland, Danmark, 2014/2015, Györ (Ungarn) 2016.
Draktnummer Byåsen: 11
Draktnummer Norge: 5
Posisjon på banen: Bakspiller
Høyde: 172 cm.
Utdanning / yrke: Førskolelærer/pedagog

Ida har «hele sitt liv» spilt for Byåsen Håndball Elite inntil hun sommeren 2013 søkte nye utfordringer og skrev under for danske Team Tvis Holstebro (TTH) hvor hun spilte sesongen 2013/2014. Vinteren 2014 åpnet Ida for skifte av klubb, bl.a. pga. at hun ikke følte hun fikk utviklet sin spesialitet, distanseskuddet, ytterligere. TTH hadde også en spillerstil hvor Idas styrker ikke kom til sin fulle rett. I april 2014 skrev hun under for den danske toppklubben FC Midtjylland (FCM), hvor hun ble sesongen 2014/2015.

EM i Serbia i desember 2014 var Idas kanskje beste mesterskap for Norge. Spillerbørsene opererte utelukkende med toppkarakterer for Ida og mediene benyttet ord som «Forsvarssjefen», «Forsvarsklippen», «Suveren» og «Verdensklasse!». Ida var med dette spillet sterkt delaktig til at Norge tok nok et mesterskapsgull! Senere samme måned ble hun også dansk cupmester med FC Midtjylland. Skåret i gleden var at Ida ca. 10 minutter før full tid måtte forlate banen med avrevet akillessene. Hun mistet dermed resten av sesongen i FCM.

I 2015 ønsket Ida seg igjen tilbake til norsk håndball og skrev i mars 2015 under på en fireårskontrakt med Byåsen Håndball Elite.

Romjulen 2015 inngikk Byåsen og den ungarske storklubben Györ et leieopphold med Ida frem til sommeren 2016. Kontrakten med Byåsen innholder en klausul om at Ida kan leies ut til Mesterligaklubber.

Oppholdet i Györ var svært suksessfullt for Ida. Hun fikk i leieoppholdet svært gode tilbakemeldinger og referanser både fra trenerhold og media. I løpet av sitt halvårige leieopphold rakk hun å bli både ungarsk serie- og cupmester samt finalespill i Champions League (hvor det dessverre ble tap mot CSM Bucuresti etter at kampen gikk til ekstraomganger og straffekast).

Ida er en svært merittert håndballspiller. I tillegg til gull i OL, VM og EM har hun også blitt noe så sjelden som cupmester i tre forskjellige land: Norge, Danmark og Ungarn og seriemester i to, Danmark og Ungarn. For å komplettere listen over meritter mangler hun nå et norsk seriemesterskap og Champions League-seier.

Hun debuterte offisielt på det norske A-Landslaget mot Ungarn den 23. september 2009. Pr. i dag har hun spilt 132 offisielle Landskamper og scoret 304 mål (statistikk fra NHF pr. 18.07.2016)

Ida er en del av OL-troppen når Håndballjentene i sommer skal kjempe om et nytt OL-gull!
«Noen raske» med Ida:

Når begynte du å spille håndball? «Jeg begynte å spille håndball da jeg var 4 år».

Hva liker du å gjøre når du ikke spiller/trener håndball? «Når jeg ikke trener/spiller håndball liker jeg å være med venner og familie og på tur ute i marka».

En typisk frokost før kamp er? «En typisk frokost før kamp er havregrynsgrøt, melk og kaffe».

Har du noen faste ritualer før kamp? «Alt for mange ritualer før kamp..».

Lagets «klovn» er…? «Lagets klovn må være Silje Waade».

Forventninger for årets sesong? «Forventninger til årets sesong er å kjempe om de øverste medaljene. Jeg drømmer om et norsk seriegull».