Ida og Emilie er klare for kvartfinale! – Byåsen

Ida og Emilie er klare for kvartfinale!

Ida Alstad, Emilie Hegh Arntzen og resten av Håndballjentene er klare for kvartfinale i OL tirsdag kl. 22:00 (norsk tid). Det blir et skandinavisk oppgjør i kvarten, når Sverige står på motsatt banehalvdel.

Etter det innledende gruppespillet ble Norge nr. 2 i gruppen etter Brasil og skal altså møte våre svenske naboer i kvartfinalen. Dette etter at Norge av totalt 5 kamper står igjen med ett tap og 4 seire.

Både Emilie og Ida har satt sitt preg på kampene. Grunnet en småskadet høyrearm har Ida ikke fått så mye spilletid, mens Emilie virkelig har gjort seg bemerket både fremover og bakover!

Fasiten for jentene hittil er som flg.:

Norge-Brasil 28-31

Spania-Norge 24-27

Norge-Angola 30-20

Montenegro-Norge 19-28

Norge-Romania 28-27

Særlig etter kampen mot Angola (hvor Emilie var en av Norges klart beste spillere), uttalte Landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK at Emilie har kvaliteter vi ikke har på Landslaget fra før. Blant annet høyde som gjør at hun blokker svært mange skudd og hindrer innspill. Om det offensive uttalte han videre at – «Hun er klok. Hun har et godt skudd. Hun har blikk for spillet når det skjer uforutsette ting. Hun har is i magen, leser og gjør valg ut fra det. En dyktig spiller, det er derfor hun er med i OL, og en spiller for framtida». (Kilde: NRK)

 

Vi er sikre på at Emilie kommer til å fortsette sin utvikling både for Norge og Byåsen Elite i fremtiden. Vi er også sikre på at hun videre i OL kommer til å være en viktig bidragsyter for Norge!

 

Ida har bidratt med godt og sterkt forsvarsarbeid når hun har blitt byttet inn og har således vært en klar bidragsyter bakover. Vi kjenner alle også Ida fra tidligere mesterskap. Hun er en «terrier» som aldri gir seg og står på! Vi minnes bl.a. VM i desember 2015 hvor hun på grunn av langtidsskade ikke kom med i den opprinnelige VM-troppen, men ble hentet inn i troppen når det virkelige alvoret med sluttspill startet. Med sitt tøffe og gode forsvarsspill var hun den gang en sterk bidragsyter til at Norge tok nok ett VM-gull! Grunnet sin rutine, erfaring, kunnskap og fightervilje er vi ganske så sikre på at «forsvarssjefen» Ida også kommer til å bli brukt mer enn hittil i OL. Vi tror at hun vil bli en viktig og avgjørende brikke for Norge når det virkelig hardner seg til i årets finalespill!

 

Dersom Norge tar seg videre fra morgendagens kvartfinale vil vi spille semifinale torsdag 18. august. En evt. finale med Norge vil spilles lørdag 20. august.

 

Vi ønsker Ida, Emilie og resten av Håndballjentene lykke til i finalespillet!