Ida og Emilie til OL! – Byåsen
Foto: PK Foto

Ida og Emilie til OL!

Landslagssjef Thorir Hergeirsson presenterte i går troppen som skal til OL i Rio i sommer. Byåsen er svært stolte av å ha 2 av totalt 14 spillere i denne troppen, nemlig Ida Alstad og Emilie Hegh Arntzen!

Ida Alstad har fra tidligere drøssevis med mesterskapserfaring fra Landslaget, og har en svært lang merittliste som blant annet inneholder både EM-/ VM- og OL-gull gjennom mange år. Pr. i dag står Ida med hele 132 offisielle kamper og 304 mål for Norge. Selv om det nok ikke var mange som reagerte når landslagssjefen presenterte hennes navn blant OL deltakerne er hun utrolig glad over å være med i troppen og sier i en kort kommentar – “Jeg er veldig stolt, glad og gleder meg enormt!”

Sjefens “overraskelse” som han selv kaller det var Emilie. Hun har fra før mesterskapserfaring fra EM i 2014 da Norge tok gull. Pr. nå står hun med 29 kamper og 13 mål for Norge. Emilie har hatt en voldssom utvikling, særlig det siste året. Hun tok i fjor studiepause og satset alt på håndballen. Som en av begrunnelse for uttaket sa landslagssjefen bl.a. – “Hun har hatt en enorm utvikling gjennom sesongen nå, og har trent både hardt, godt og målbevist. Hun har høyden som kan være godt å ha i forsvar”.

De andre spillerne i OL-troppen er som følger: Kari Aalvik Grimsbø, Katrine Lunde, Camilla Herrem, Sanna Solberg, Nora Mørk, Amanda Kurtovic, Linn Jørum Sulland, Linn-Kristin Riegelhuth Koren, Stine Bredal Oftedal, Veronica Egebakken Kristiansen, Heidi Løke og Mari Molid. Reserve (spiller nr. 15 er Silje Solberg).

Norge åpner gruppespillet mot Brasil den 06.08. Deretter Spania (08.08), Angola (10.08), Montenegro (12.08) og Romania (14.08). De fire beste fra puljen går videre til kvartfinale.

Gratulerer så mye med OL-plass til Emilie og Ida!!! Vi ønsker jentene våre og resten av Håndballjentene lykke til i Rio!!!