Jenny Grøtan på vei tilbake etter operasjon! – Byåsen
16.Oct 2016. EHF Europacup 2 runde kvinner i Trondheim Spektrum mellom Byåsen Elite, Tertnes. FOTO: Robert Magnussen Tlf:99377622

Jenny Grøtan på vei tilbake etter operasjon!

I slutten av november 2016 merket Jenny at hun fikk problemer med hjertebank. Undersøkelser bekreftet at hun hadde forstyrrelser i hjerterytmen, såkalt arytmi. Dette har ført til at hun har hatt uvanlig høy puls de siste månedene. Diagnosen førte til at hun nylig har gjennomgått en hjerteoperasjon.

Jenny, som flere ganger er nevnt som en av Norges aller største håndballtalenter, har nok en gang måttet kjempet seg tilbake etter skade/sykdom.

 

«Skademarerittet» startet sesongen 2013/2014 med en langvarig skulderskade. Skaden var av en slik art at den ikke trengte operasjon, men hun holder den i sjakk med tilpasset trening.  Kort tid før denne skaden uttalte den gang Byåsen-trener Claus Mogensen at Jenny ville være A-landslagsspiller i løpet av ett år!

 

Etter at hun kjempet seg tilbake fra skulderskaden måtte hun gjennom et lite inngrep i en vond tå, noe som også førte til at hun måtte holde seg borte fra parkettet i en periode.

Senere fikk hun påvist et virus som også holdt henne utenfor parkettet i lengre tid.

 

Så bemerket har Jenny gjort seg med storspill at landslagstrener Thorir Hergeirsson flere ganger har vist interesse for henne. Hergeirsson var så imponert over Grøtan at han til VG i mai 2014 at hun var svært aktuell for en EM-plass i desember 2014. Men Jenny skulle spille junior-VM i juli, og var av den grunn ikke aktuell for A-landslagssamlingen i Sør-Korea sommeren 2014, som var en del av håndballjentenes oppkjøring til EM. Hun ble derfor tatt ut til kommende samling med rekruttlandslaget i oktober 2014.

 

I oktober 2016 kom nok en gang beskjeden fra Norges Håndballforbund – Jenny ble tatt ut til samling med Norge rekrutt i Danmark. I november 2016 ble hun på nytt tatt ut i rekruttroppen til samling i Tsjekkia.

 

Landslagssjef Hergeirsson har igjen vist interesse for Jennys prestasjoner på håndballbanen. I januar i år uttalte han i en artikkel i Aftenposten at Grøtan igjen er med å slåss om en plass på Norges A-landslag, og hun ble tatt ut til den felles landslagssamling for håndballjentene (LKS) og rekruttjentene (LKR) i Skien helgen 23.-26. februar. Jenny er fremdeles ikke klar for håndball og måtte av den grunn melde forfall til samlingen.

 

Vi har tatt en prat med Jenny om skadene og veien tilbake, som blant annet hittil har holdt henne utenfor Norges A-landslag:

 

Først Jenny, hva tenker du om skadeperiodene som har forfulgt deg siden sesongen 2013/2014? Er det tungt å måtte restituere og trene deg opp igjen etter periodene?

– Det er selvfølgelig utrolig kjipt å være skada og syk. Alt jeg har lyst til er å spille håndball, og utvikle meg som håndballspiller, og det får jeg ikke gjort når jeg ikke får trent. Så det er veldig kjipt å hele tiden bli satt ut av spill når du begynner å komme ordentlig tilbake, men jeg har fått trent godt over en lengre periode nå før jeg fikk problemer med hjertet, så jeg håper at jeg kommer fort tilbake igjen når jeg begynner å trene ordentlig igjen.

 

Det virker som at hver gang du når «toppen» i din karriere, blir kontaktet av landslaget, så blir du utsatt for en ny skade. Er dette frustrerende? Hva gjør dette med deg?

– Det er alltid kjipt å ikke kunne trene eller spille håndball, og det er selvfølgelig veldig frustrerende, men det gjør meg bare enda mer motivert til å komme tilbake og til å utvikle meg som håndballspiller.

 

Hva synes du om interessen som flere ganger blir vist deg fra landslagshold, både Norge rekrutt og A-landslaget?

– Det er morsomt. Det har vært veldig morsomt å få vær med på rekruttsamlinger.

 

Hvordan ser du selv på mulighetene for å rekke landslagssamlingen til helgen?

– Den rekker jeg ikke, så har meldt forfall til den.

 

Vil du gi oss et av dine største drømmer og mål for 2017?

– Å holde meg frisk og skadefri.

 

Vi ønsker Jenny lykke til med pågående opptrening. Vi vet at hun vil komme sterkt, om ikke enda sterkere tilbake!