Jentene videre i EHF Cup kvalik! – Byåsen

Jentene videre i EHF Cup kvalik!

Byåsen gikk greit videre fra EHF Cupens etter å ha slått Kram Start Elblag i 1. kvalifiseringsrunde med hele 15 mål, 47-62. I andre kvalifiseringsrunde skal vi møte H. C. Dunarea Braila fra Romania. Kampene spilles helgen 14.-15 oktober og 21.-22 oktober.

Lørdag

Det ble seier i første kamp lørdagen, hvor Byåsen var bortelag. Til slutt stod det 29-34 på måltavla, favør Byåsen. Jentene viste totalt sett mye god håndball denne dagen. I tillegg ble vi vitne til en rekke flotte enkeltprestasjoner. Lagene fulgte hverandre tett i første omgang lørdag, og til pause var stillingen 14-15, favør Byåsen.

Andre omgang fortsatte der den første sluttet, lagene fulgte hverandre som skygger til midtveis ut i omgangen. Da så vi et Byåsen som jevnt og trutt begynte å dra ifra hjemmelaget. 10 minutter før full tid hadde jentene en fem måls ledelse, som holdt seg inn til kampslutt.

Oda Uthus gjorde en svært god kamp fra kant og ble vår toppscorer (sammen med Maren Aardahl) med 6 mål. Hun ble da også fortjent kåret til vår beste spiller!

Våre målscorere:

Oda Uthus (6), Maren N. Aardahl (6), Silje K. Waade (4), Helena Rut Örvarsdottir (3), Kristin Venn (2), Moa Högdahl (4), Maja Magnussen (2), Ida Hernes (2), Teodora Tomac (3) Marit Røsberg Jacobsen (2).

Med 5 mål å gå på hadde Byåsen et godt utgangspunkt foran søndagens returoppgjør!

Søndag

Søndagens returoppgjør startet på en måte ganske likt lørdag. Vi var vitne til 2 lag som spilte relativt jevnt. Byåsen var for det meste oppe i 4 måls ledelse etter ca. 20 minutters spill, men gjestene klarte å knappe dette ned mot pause. Helena satte punktum med en fin underarm til pausestillingen 14-12 til Byåsen.

I andre omgang fikk vi se et helt annet Byåsenlag på banen, og jentene viste tidlig i omgangen at det ikke var noen tvil om hvor seieren ville ende. Avstanden økte jevnt og trutt og etter halvspilt andreomgang ledet jentene med 7 mål!

Den største forskjellen mellom Byåsen og Kram Start Elblag var vår bakerste skanse, Tonje Lerstad, som virkelig gjorde vondt til verre for gjestene. Hun slapp kun 6 baller bak seg i hele omgangen, og kun 3 av dem fant veien til nettmaskene de siste 22 minuttene. Hun hadde tydelig bestemt seg for å spille mer Europahåndball i Trondheim Spektrum utover høsten!!

I tillegg sto jentene meget sterkt i forsvar.

For sitt gnistrende keeperspill ble Tonje ikke overraskende kåret til Byåsens beste spiller i denne avgjørende returkampen.

Vår toppscorer, som i lørdagens kamp, ble strekspiller Maren N. Aardahl med 4 mål.

Silje K. Waade (3), Jenny Grøtan (2), Moa Högdahl (2), Kristin Venn (3), Marit Røsberg Jacobsen (3), Maren N. Aardahl (4), Helena Rut Örvarsdottir (3), Maja Magnussen (3), Oda Uthus (2), Hanna Yttereng (2), Eirin Skogen (1).

Vi er veldig stolt av jentene våre og gratulerer så mye med godt resultat og gode prestasjoner!