Julen til jentene – Byåsen

Julen til jentene

Hver dag frem til julaften får du vite hva julen betyr for Byåsenjentene.

Byåsenjentene har, som alle andre, forskjellige tradisjoner i julen. På byaasen.no kan du de neste dagene lese om alle de forskjellige tradisjonene. Noen feier ikke jul i det hele tatt, mens andre nyter julen på stranda. Følge med på byaasen.no hver dag fremover og du kan få vite hva julen betyr for Marie, Iva, Mari og mange av de andre jentene.

Først ut

Vi begynner med vår strekspiller Pernille. Hun bytter på å feire jul i Oslo og Trondheim og er veldig glad i julemat.

Hva betyr julen for deg?

– Julen betyr utrolig mye for meg, fordi da er hele familien samlet. Alle kjente og kjære vender snutene hjem til høgda, men det er mer familien som står i fokus, og ikke jesufødsel, sier Pernille.

Hvordan feirer du julen?

– Vi pleier å bytte på å feire den i Trondheim og Oslo, i og med at jeg har familie begge steder. I år skal julen feires i Oslo og det gleder jeg meg utrolig mye til, sier Pernille. Storebrødre med kjærester kommer og onkelen min fra Trondheim kommer. På selve julaften starter vi med en god frokost og ordner i stand litt små ting før
det bærer til Bekkelaget Kirke hvor julen skal synges inn sånn i 14.30 tiden. Her møter jeg alltid utrolig mange gamle bekjente som jeg som regel bare møter akkurat på denne dagen. Etter kirken er det hygge og kos hjemme som står på planen, før all den deilige julematen skal inntas.

Glad i julemat

– Jeg prøver alltid å snike meg litt unna for å se på alle de koselige julefilmene som går på TV, men det varer som regel ikke lenge før jeg må hjelpe til med maten og dekke bordet og lignende. Resten av kvelden består av mat, mat og atter mat, litt pakker og god drikke.

– Jeg simpelten ELSKER julen, gliser Pernille.

Har du noen tradisjoner som kanskje ikke er så typisk «norske»?

Pernille trenger betenkningstid. – Nei, tror egentlig vi er ganske tradisjonelle av oss. Det eneste må vel være joggeturen som har blitt lagt inn på morgenen på selve julaften de gangene vi har vært i Cupfinalen. Jeg kan ikke si at jeg har møtt mange på min vei da, ler Pernille.

Hva spiser du på julaften?

– Vi spiser ribbe, medisterkaker, julepølser og det «vanlige», men når vi feirer jul i Trondheim blir det alltid styr. Mormor vil ha ribbe med myk svor, Wibe familien vil ha med sprø svor og Setsaas familien vil ha rype. Så når vi feirer julen i Trondheim står det ihvertfall ikke på maten, for da er det noe for enhver smak, sier Pernille.

Hva ønsker du deg mest av alt til jul?

Pernille trenger nok en gang betenkningstid før hun røper at juleønsker blir værre og værre for hvert år.
– Det høres nok veldig klisje ut, men jeg ønsker meg faktisk mest av alt en hyggelig julaften hvor familien er samlet og har det hyggelig sammen, sier Pernille.

Vi ønsker Pernille riktig god jul og et fantastisk nytt år!

Følg med

Følg med i morgen, for da røper vi juletradisjonene til flere av jentene her på byaasen.no