Julen til jentene – Byåsen

Julen til jentene

I dag er det Trine og Marita sin tur til å fortelle om juletradisjoner.

Til nå har dere kunnet lese om juletradsjonene til Pernille og Iva. I dag er det Trine og Marita som forteller om sin jul.

Fjorårets mestscorende

Vi begynner med Trine som var fjorårets mestscorende venstre ving i Postenligaen for kvinner. Trondheimsjenta kom til Byåsen fra Selbu i sommer.

Hva betyr julen for Trine?

– Jeg gleder meg veldig til jul. Julen for meg betyr tid sammen med familie og venner, avslapping, god mat og fine tradisjoner, sier Trine.

 

Hvordan feirer du julen?

– Jeg flytter hjem til mamma og pappa på Vikåsen tidlig lille julaften. Mine to søstre er også hjemme og jeg synes det er veldig fint at alle bor hjemme til mamma og pappa i julen. Julaften starter med en god og lang julefrokost, før vi ser «Tre nøtter til Askepott». Vi drar så til julegudstjeneste i Ranheim Kirke. Når vi kommer hjem derfra går resten av kvelden med til hygge og GOD julemat, gliser Trine.

  Trine har ingen tradisjoner som ikke er så typisk norske.

Hva spiser du på julaften?

– Vi spiser nydelig ribbe med alt som hører til. NAM, ler Trine.

Hva ønsker du deg mest av alt til jul?

– Jeg ønsker meg at alle de jeg er glad i har det bra og at de får en kjempefin jul. I tillegg så ønsker jeg meg veldig en Ipad, ler Trine.

 

Gravid i julen

Marita kom tilbake til Byåsen i sommer etter å ha vært på lån i Selbu. Marita har ikke spilt noe for Byåsen denne sesongen, men har vært svært delaktig sosialt med jentene.

Hva betyr julen for deg?

– Den betyr ferie, kos, familie, venner, mat, lek og morro. Desember og julen er den beste tiden i året. Endelig har man tid til å være sammen med våde gode venner og familie som man kanskje ikke får sett så mye til ellers i året, sier Marita.

Hvordan feirer du julen?

– Juleferien og feiringen begynner samme dag som jeg leverer eksamen. I og med at jeg har vært student de siste fire årene og fordi eksamen alltid faller så sent, blir det ikke ordentlig jul før den er levert. Deretter begynner det hele med å kjøpe de siste julegavene og finne et perfekt juletre. Julen blir alltid feiret sammen med familien, sier Marita. Julen min er nok så «norsk» som du kan få det.

Hva spiser familien Hergren på julaften?

– Vi veksler med å spise ribbe med tilbehør eller pinnekjøtt. Det kommer an på hvem som får siste ordet i diskusjonen, smiler Marita.

Hva ønsker du deg mest av alt til jul?

– En perfekt julefeiring med mye morro. Dette innebærer mange venner på besøk, julenissen på julaften, julesokk om morgenen, juleevangeliet lest av min bror og brettspilling med hele familien. Ettersom årene går og man stort sett har råd til å kjøpe det man ønsker seg selv, merker jeg at jeg setter større pris på andre ting enn det materielle. Jeg skal ikke legge skjul på at en voksende mage er med på å rette fokuset på noe annet enn for eksempel en ny mobil. Marita smiler bredt.

– Jeg ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

 

Følg med på byaasen.no i morgen, da forteller vi mer om juletradisjonene til jentene!