Junior-VM sølv og gull til Byåsenjenter! – Byåsen

Junior-VM sølv og gull til Byåsenjenter!

Junior-VM som foregikk i Ungarn i perioden 01.-14. juli endte med både gull og sølv til Byåsenjenter! De norske juniorjentene med Anna Huse og Julie Bøe Jakobsen fikk en flott sølvmedalje mens Ungarns Rita Lakatos stakk av med det edleste metallet.

For de norske jentene ble denne sølvmedaljen det nest beste som noen gang er prestert av et norsk juniorlandslag gjennom tidene (bronse i 1995 og 2003, sølv i 2005 og gull i 2010). Dette er en meget god prestasjon! For dagens LK98 jenter var dette den beste prestasjonen de har gjort i et mesterskap!
For Ungarn sin del er dette den beste prestasjonen noensinne!

De norske jentene kom til VM med et uttalt mål om å nå en semifinale. Etter finaletapet mot Ungarn, 28-22, kunne man imidlertid se at skuffelsen var stor blant de norske jentene, selv om målet om en semifinale var overgått. Det er bare rett og rimelig. Vi er imidlertid sikre på at når jentene får dette litt på avstand vil de være meget stolte over prestasjonen.

For dagens Juniorjenter, jenter født i 1998, er dette mesterskapet noe av det siste de gjorde sammen som juniorer. Nå er yngrelandslagskarrieren over, og neste steg i «landslagstrappa» er Norge Rekrutt og Håndballjentene. Med tiden vil vi nok se flere av disse jentene i landslagssammenheng.

Vi har tatt en liten prat med Byåsens nyervervelse og Juniorjentenes kaptein, Anna Huse:

Du har en lang rekke mesterskap bak deg. Hvordan vil du sammenligne dette mesterskap med de andre? Det er alltid spennende og lærerikt å være med i et mesterskap. Men når man klarer å prestere så bra som et lag og nå en finale, er det klart at dette mesterskapet skiller seg ut fra de andre som en enormt stor og fin opplevelse. Det å vinne jevne og viktige kamper som vi gjorde i Ungarn gir utrolig med energi og glede inn i gruppa som gjør det veldig gøy å være i et mesterskap.

Dette mesterskapet var jo noe av det siste dere Juniorjentene gjorde på aldersbestemt landslag sammen. Å avslutte en lang epoke med disse jentene vil vi tro blir spesielt? Det er klart at det å ha spilt sin siste kamp med disse jentene og den fine gjengen vi er blitt er veldig spesielt og vemodig. Vi har opplevd så mye fint sammen, men samtidig lagt ned utrolig mye hardt arbeid for å nå målene våre. Selv om det blir veldig trist og ikke dra på samling sammen igjen, er det å ta sølv i VM en fin og verdig avslutning.

Hva ser du for deg om 5 år? Om 5 år ønsker jeg å ha tatt store steg som håndballspiller, at Byåsen er i CL og være med i diskusjonen om landslagsspill. Drømmen er selvfølgelig å få spille sammen med noen av jentene fra LK98 i et seniormesterskap😊

Vi gratulerer jentene med flotte prestasjoner!

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)