Juniorjentene (LK96) er klare for kvartfinale i junior-VM! – Byåsen

Juniorjentene (LK96) er klare for kvartfinale i junior-VM!

Juniorjentene (LK96) har hatt en fantastisk innledning på håndball-VM i Russland, og har nærmest feid flere av motstanderne av banen. I dag, 12.07, er de klare for kvartfinale mot vertsnasjonen Russland.

Byåsen Elites representanter i Moskva, Tonje Lerstad, Ida Hernes og Moa Högdahl har alle gjort en svært god innsats for Norge!

Resultatene fra juniorjentenes innledende gruppekamper er som flg.:

03. juli: Montenegro – Norge 23-35

05. juli: Norge – Danmark 28-30

06. juli: Norge – Angola 29-23

08. juli: Ungarn – Norge 24-35

09. juli: Norge – Uzbekistan 54-16

Med disse resultatene gikk Norge videre til finalespillet i VM. I åttendelsfinalen ble det også seier for de norske jentene i gårsdagens kamp, med resultatet 30-23 over Brasil.

Byåsen Elites spillere har alle levert på svært høyt nivå hittil i junior-VM. Målvakt Tonje Lerstad har tydelig “tatt motet” fra mang en motstander og kan vise til en redningsprosent på fantastiske 46,8%. Dette er målvaktsspill i verdensklasse fra keeperen som i forrige Junior EM ble kåret til mesterskapets beste målvakt! Ida Hernes er helt i toppen når jeg gjelder skudduttelling og kan vise til en glimrende skudduttelling på hele 69,2 prosent! Av 39 avfyrte skudd hittil i mesterskapet har hele 27 funnet veien til nettmaskene! Også Moa Högdahl har vist at hun virkelig har funnet tilbake til formen etter skaden som satte henne utenfor håndballbanen i ca. ett år. Moas skudduttelling er på 44,7% (Moa har fremdeles har noen få restriksjoner etter langtidsskaden). Av Moas skudd har 17 av 38 skudd blitt mål, dvs. nærmest halvparten av skuddene. Dette er svært bra fra en spiller som har vært utenfor håndballbanen i 1 år! (Statistikken er hentet fra IHF (det internasjonale håndballforbundet).

Vi gratulerer juniorjentene med en fantastisk flott innsats hittil i VM og ønsker lykke til i dagens kvartfinale mot Russland!