Kamp om 2 viktige poeng! – Byåsen
FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

Kamp om 2 viktige poeng!

I morgen, onsdag 25. oktober, er det duket for nok et oppgjør i Trondheim Spektrum, når vi tar imot Glassverket i Eliteserien.

Før morgendagens oppgjør ligger Byåsen på en 10 plass på tabellen med 2 poeng mens Glassverket ligger på 12. og siste plass med 0 poeng.

 

Glassverket har gjennomgått betydelige endringer i spillerstallen foran denne sesongen og har, i likhet med Byåsen, mistet flere viktige spillere. Dette gjør at Glassverket, som i fjor tok en knepen 3. plass på tabellen, foran nettopp Byåsen, er sterkt svekket denne sesongen.

 

Glassverket endte forrige sesong på 30 poeng med Byåsen like bak med 27.

 

Selv om fjorårsstatistikken lagene imellom på denne bakgrunn kanskje ikke er den mest betydningsfulle, tar vi likevel et raskt tilbakeblikk. Det det en seier til hver av lagene. Byåsen vant hjemme i Spektrum med sluttresultatet 28-21. Våre toppscorere ble Marit Røsberg Jacobsen og kaptein Teodora Tomac, begge med 5 mål. Teo ble også kåret til Byåsens beste spiller. Glassverket gikk seirende ut på hjemmebane med 30-24. Også i Drammenshallen ble Marit Røsberg Jacobsen vår toppscorer med hele 8 mål, tett fulgt av Moa Högdahl med 6 fulltreffere.

 

Det er med andre ord et viktig oppgjør for begge lag i morgen. Byåsen trenger sårt 2 poeng for å klatre på tabellen etter en litt trå start i høstsesongen med kun 1 seier på 6 kamper. Glassverket er avhengig av poeng for å unngå å kjempe i nedrykksstriden.

 

Til tross for tap i returoppgjøret i helgens EuropaCup kamp er Byåsen videre til 3. kvalikrunde i EHF Cup med sammenlagtseier over rumenerne. Vi tror at denne prestasjonen gir Byåsen et godt utgangspunkt til å kjempe om 2 poeng mot Glassverket i morgen!

 

Vi håper at mange trøndere finner veien til Trondheim Spektrum i morgen og hjelper jentene frem til seier og tiltrengte poeng i morgen.

 

Kampstart er 18:30.

 

Vi ønsker jentene våre lykke til!

 

Billettene kjøper du  her:

https://byaasenhandball.hoopla.no/sales/

 

 (Skrevet av Roy Arne Mathisen)