Karen Forseth tar steget opp i Rema 1000 Ligaen – Byåsen

Karen Forseth tar steget opp i Rema 1000 Ligaen

Håndballspiller har intervjuet Karen Forseth

Tekst: Trond Sørøy. Torsdag 17. september 2020.

Karen Forseth (19) skrev amatørkontrakt med Byåsen i 2019 og hospiterte 1-3 økter i uken. Nå er hun inne i sin første sesong på A-laget il Byåsen Elite og har fått spilletid i REMA 1000-ligaen.

Karen Forseth «Jeg har spilt seniorhåndball itdligere i Sverresborg 2. divisjon, som hadde partner-/prestasjonsavtale med Klæbu der jeg spilte aldersbestemt.» .«I løpet av sommeren har jeg jobbet mye med styrketreningen som jeg har fått godt utbytte av på håndballbanen. Jeg merker at jeg har blitt sterkere i kroppen når det gjelder dueller, både fremover og bakover på banen, og mer eksplosiv.» .«Det har vært et mål å få spille i Rema 1000-ligaen, så det å få være med å spille er utrolig gøy! Jeg prøver å lære så mye jeg kan. Det er god erfaring å ta med seg videre.»

«Mine styrker har hele tiden vært hurtighet og temposkifte. Da jeg tok steget opp til elite fra 2. divisjon var det et klart høyere tempo generelt i spillet, som det skal være. Det tok litt tid å venne seg til det høye tempoet i alle fasene av spillet, men jeg er komfortabel med det i dag. I starten av sesongen var planen at jeg skulle være bakspiller som jeg var vant med fra 2. divisjon. Men etter noen endringer i laget ble jeg utfordret til å ta rollen som kantspiller. Det er klart at som kantspiller er det vanskelig å få vist seg frem på samme måte som bakspiller. På en annen side får jeg brukt hurtigheten og spensten min på en annen måte enn jeg ville ha gjort som bakspiller. I tillegg er det en god utfordring å lære seg skuddteknikk fra kant.

( bilde tatt av Fotolars )

Jeg skal ikke legge skjul på at det er bakspiller jeg ønsker mest å spille, og mener jeg har noe å stille opp med på den posisjonen også. Men jeg ser på den nye rollen som kantspiller som en mulighet til å lære, og ikke minst ta med mye erfaring videre.»

«Første seriekampen endte med seier 26-21 borte mot Oppsal. Første seriekamp er alltid spennende og vi gikk inn med et høyt tenningsnivå, men vi fikk ikke ting til å stemme fremover. Det var en målfattig første omgang der stillingen var 10-8 til oss. Og det var jevnt lenge før vi klarte å gå ifra mot slutten og vinne med fem mål. Det ble en slitekamp, men utrolig deilig å spille håndballkamp igjen og ta med seg to poeng i den første kampen.»

«Neste kamp var mot Vipers på vår nye hjemmearena. Vi visste at det ville bli tøft, men hadde lyst til å gi de kamp. Vi henger godt med de første 20 minuttene av første omgang, før vi tar noen raske avslutninger som ender med kontringer imot og Vipers får en komfortabel 9-målsledelse til pause. Men vi spiller en god andre omgang mot Norges beste håndballag, og kampen ender 21-33. Det er mye bra kollektivt forsvarsspill å ta med seg etter de første to seriekampene.

Fremover handler det om å bli enda bedre kjent og tryggere på hverandre, så balltempoet kan øke.» .«Utrolig gøy å starte sesongen igjen etter en alt for lang pause. Det er kampene vi trener for hele året, så å komme igang og vinne første seriekamp og levere en god match mot Vipers var en bra start på sesongen! Videre skal jeg fokusere på å utvikle meg som håndballspiller så får vi se hva tiden vil bringe.»

( Frontbilde Andreas Kristoffer Berge )