Kjerstin Boge Solås klar for Byåsen Håndball Elite – Byåsen
Kjersti Boge Solås

Kjerstin Boge Solås klar for Byåsen Håndball Elite

Dette er en sterk signering av Byåsen Håndball Elite. Den vitner om at vilkårene for å utvikle seg som toppspiller i Trondheim definitivt er tilstede. Kjerstin Boge Solås er en klassespiller og toveispiller på meget høyt internasjonalt nivå. Hun ble før sesongen 2019/2020 solgt til Siofok i Ungarn som året før vant Europa Cup og har denne sesongen slått selveste Gyør i hjemlig liga.

En meget glad og fornøyd Kjerstin Boge Solås sendte oss dette bildet i dag.

Dette hadde Kjerstin å si om hvorfor valget falt på Byåsen Håndball Elite. Jeg valgte Byåsen fordi jeg tror det er en passende klubb for meg. Den fysiske oppfølgingen, sammen med den rollen jeg vil få i laget, tror jeg vil passe meg veldig bra! Jeg har troen på det som er blitt bygget opp og mitt inntrykk er at det er eit relativt ungt lag, men nok av erfaring, treningsvilje og innsats.

Kjerstin startet med håndball i sin lokale klubb Dale før hun som 16 åring senior debuterte for Førde i 2.Divisjon. Før sesongen 2015/16 meldte hun overgang til Tertnes. Kjerstin er den yngste spilleren noensinne som har blitt tatt ut til et A landslag. Hun var med å vinne EM i Sverige i 2016. Kjerstin har spilt på alle landslag før hun ble en del av det Norske senior landslaget . 13 kamper på det Norske seniorlandslaget , så langt.

Med Kjerstin Boge Solås får Byåsen Håndball Elite en spiller med stor rekkevidde og forståelse for forsvar. De får en angriper som kan variere sitt spill fra det å utfordre i dueller, spille fri lagspillere til å sette tunge skudd fra distanse. En spiller som kan være med å prege kamper samt avgjøre kamper med sitt arsenal av variasjon i sitt spill. Dette er muligens den mest spennende signering Byåsen Håndball Elite har gjort siden Yeliz Özel, Mia Høgdahl langt tilbake i Jubelåsens glansdager. Dette er en signering som gir klare indikasjoner om at Byåsen Håndball Elite mener alvor med å være en del av Norsk topp håndball sitt tet sikte også i 2020 – 2021 sesongen.

Her kan du lese hva våre trenere Atle Oliver Johansen og Frode Bjerkan sier om signering.

Hovedtrener Atle Oliver Johansen med egne ord:

– Ja, den der er fin. Den overgangen der er ordentlig spennende. Når vi får henne opp og gå ordentlig, blir hun en kjempeforsterkning, sier han og mener en frisk Solås ville forsterket samtlige klubber i Norge. Også bredden i suverene Vipers. – Hun er ekstremt god i forsvar, både når det gjelder duellspillet og fysikken, som gjør at hun står imot det meste. Hun er plassering sterk, og har med seg tempo i spillet. I tillegg har hun et skudd bakfra. Hun har en voldsom børse, beskriver han. Når vi får sånne spillere på kroken, er det fordi vi må være tålmodige. Vi skal bruke tiden vi trenger på å få henne opp på nivået vi ønsker. Vi har god tid til det, sier Johansen, og ser for seg å beholde backen i lenger tid enn de to årene hun har signert for. I utgangspunktet kan hun ha på seg drakten til første seriekamp, men hun er spilleklar når tiden er inne for det, sier han.

Assistent trener Frode Bjerkan :

Dett er en meget god signering for oss. En spiller som vil være med å heve kvaliteten på en allerede god gruppe. Ingen tvil om at det skal bli spennende å se hva Kjerstin Boge Solås vil bidra med inn mot ny sesong. Meget god signering av oss i Byåsen Håndball Elite.

Hva er det om venter Kjerstin Boge Solås i Trondheim ? Jo, et sultent ungt lag med noen ringrever som fortsatt er sultne på å oppnå mer samt utvikle dette laget videre. En gjeng med spillere født 2000/2001 tallet har fått smake på det å være en del av av et miljø i toppen av Norsk håndball. De har lyst å ta mer og mer plass. i miksen er flere spillere som har fått mye tillit og spilletid over de siste to sesongene. De går inn i sesong nummer tre med en helt annen erfaring enn før 2019- 2020 sesongen. Et trener team og team rundt laget som hver dag vil legge til rette slik at Kjerstin Boge Solås og resten av spillergruppa skal ta steg. Vi ønsker deg hjertelig velkommen til Byåsen Håndball Elite og ser frem til å se deg spille i rødt sesongen 2020- 2021.

Denne gjengen tok Bronsen i år. Nå viser Byåsen at de ønsker å fortsette utviklingen med å signere Kjerstin Boge Solås.

Les artikkel i Adressa her :

https://www.adressa.no/100Sport/ballsport/I-fjor-ble-landslagsbacken-stygt-skadet-Na-kommer-hun-til-Trondheim-for-a-na-toppen-igjen-289253b.html?rs3207711585660205893&t=1