Kjørte over Fredrikstad! – Byåsen
Arkivfoto: Lars R. Skaug / Fotolars

Kjørte over Fredrikstad!

Heltente Byåsenjenter fortsetter storspillet og poengsankingen! I kveldens bortekamp i Kongstenhallen i Fredrikstad ble det storseier, 28-20 til Byåsen!

Dette var en kamp hvor så å si alt stemte for jentene – et godt og tett forsvar med god sideforskyvning, godt kontra- og ankomstspill og en god målvakt! Alt dette gjorde av Byåsen i store deler av kampen rundspilte Fredrikstad!

Byåsens førsteoppstilling var som følger: Andrea Autsmo Pedersen, Oda Uthus, Julie Bøe Jacobsen, Ida Alstad, Maren N. Aardahl, Anna Bjørke Kallestad og Maja Magnussen.

Byåsens og kampens første scoring kom etter en flott underarm av Julie etter 1 minutts spill. Deretter fulgte Anna og Maja opp med scoringer slik at etter to minutters spill ledet Byåsen 3-1.

Deretter fulgte lagene hverandre som skygger utover i omgangen med Byåsen jevnt over ett mål foran. Etter ca. 20 minutters spill klarte Byåsen ved Oda å få en tomåls ledelse etter en vakker scoring fra kant, 10-8 til Byåsen. Et «målvaktsshow» av Andrea som nektet hjemmelaget scoring i ca. 6 minutter skal ha en stor del av æren for at vi etter gikk til pause med en firemåls ledelse 11-15.

En meget god gjennomført omgang av jentene. Ved siden av Andrea var det flere spillere som utmerket seg, blant andre vår mestscorende i første omgang, Anna, og Maren på strek. Men først og fremst var det LAGET Byåsen med sitt gode spill som gjorde at vi gikk til pause med 4 plussmål.

Like heltente fortsatte jentene kjøret fra første sekund av 2. omgang. Maren satte 2 raske mål og førte Byåsen opp i en tidlig fem måls ledelse, før Oda satte inn 12-18 etter tre minutters spill. Jentene våre holdt stand og halvveis ut i omgangen ledet Byåsen 22-16.

Deretter følger noen fantastiske minutter med gnistrende spill over hele banen, og 8 minutter før full tid satte Julie inn en nydelig underarm og førte jentene til en ti måls ledelse, 26-16, og løpet var for alvor kjørt for Fredrikstad. En spektakulær scoring fra Oda i form av en flott flyver førte Byåsen opp i 27-16.

I kampens siste fem minutter klarte Fredrikstad å pynte litt på resultatet, slik at tavla ved kampslutt viste 28-20 til Byåsen.

Banens beste spiller ble Maren N. Aardahl som igjen spilte en meget god kamp. Vår(e) toppscorer(e) ble Anna Bjørke Kallestad og Oda Uthus, begge med 6 mål!

Umiddelbart etter kampslutt uttalte toppscorer Anna at – «Vi møter et Fredrikstadlag med masse selvtillit som ikke har tapt på 9 kamper. Likevel setter vi standarden fra start og viser tidlig at denne kampen skal avgjøres bakover i banen. I dag vil jeg si det var en solid lagseier. Veldig gøy å spille håndball på slike dager. Alle melder seg på og vi står en av våre helt klart beste forsvarskamper. Det er det som gjør at vi vinner i dag 😁».

Anna B. Kallestad har for alvor meldt seg på og funnet seg til rette i Byåsendrakta etter overgangen fra Sola til Byåsen i fjor sommer. Hun er høyt på toppscorerliste i antall rene spillermål. Vi spurte henne hvordan hun har opplevd den siste tiden og kampene i rødt og blått – «Veldig deilig for min egen del at det endelig løsner litt begge veier, nå skal jeg fortsette sånn fremover så tror jeg dette blir veldig bra».

Våre målscorere: Maren N. Aardahl 5, Anna Bjørke Kallestad 6, Teo Tomac 3, Caroline Aar 1, Maja Magnussen 2, Astrid Mjøen Holstad 1, Oda Uthus 6, Marie Kristine Rokkones Hansen 1, Julie Bøe Jacobsen 3

Gratulerer til de fantastiske jentene våre med en feiende flott kamp og nye poeng! Vi går en meget spennende sesongavslutning i møte!