Klar for kvartfinale i NM20 – Byåsen
Processed with VSCO with f2 preset

Klar for kvartfinale i NM20

Helgas innledende runde i NM20 ble spilt i Sarpsborg, hvor hjemmelaget, Bækkelaget, Rælingen og Byåsen Elite skulle spille om to plasser i kvartfinalene. Selv om vi vant turneringen i fjor, så var Rælingen og Sarpsborg store favoritter på forhånd. Grunnen til det er at vi i år stiller med et langt mer urutinert lag, i helga med hhv. 3 fra elite og 10 spillere fra breddelaget.

Første kamp på lørdag ble spilt mot Bækkelaget. En jevn start første 10 minuttene, før vi fikk festet grepet om kampen. Derfra var det bare ett lag på banen og kampen endte med seier 32-15. Alle spillerne fikk spille mye, og 9 av 11 kom på scoringslisten noe som bidro til at det ble en positiv opplevelse.

Slaget om kvartfinaleplass skulle stå i andre kamp lørdag, mot Sarpsborg. Alle visste at denne kampen var nøkkelen til kvartfinaleplass – og det var en spennende og til dels dramatisk kamp. Vi var outsidere, og hadde alt å vinne. I lange perioder i hele kampen spiller vi et fantastisk offensivt forsvarsspill, og bryter opp samspillet i Sarpsborg. Ledelse med 6-7 mål midt i første omgang spises opp, og det er jevnt når vi er tidlig i 2. omgang. Så drar vi fra igjen og er oppe i 7 måls ledelse når vi er halvveis i andre omgangen. Svake dommeravgjørelser (begge veier) medførte at vi plutselig fikk to spillere utvist, og i tillegg snakker treneren på laget en tredje utvisning. Da spilte vi 1,30 min med 3 mot 6, men slapp unna denne perioden med en baklengs. Kampen blir avbrutt i flere minutter, da en av dommerne får en skade og ikke kan fullføre. Vi lager ikke mål de siste 10 minuttene av kampen, men går likevel av banen med seier 22-19. Heroisk innsats av de som var på banen, to av dem som sto frem mest var Kristin Loraas Eiriksson (2001 spiller) med 10 mål, og Hanne Sagvold (2000 spiller) som stengte buret til tider.

Klare for kvartfinalen – og med det sto jubelen i taket, og kvelden ble en stor opptur for Byåsen – og tilsvarende nedtur for arrangør og hjemmelag. Søndagens kamp mot Rælingen var uten betydning. Vi taper med ti mål mot et lag hvor alle spillerne er med i 1. divisjonsgruppa deres. Et godt lag, som kanskje stikker av med seieren i turneringen til slutt. Det ble uansett god trening og matching for oss.

Trekningen er klar – og nå blir det kvartfinale mot Tertnes i Bergen. Tertnes og Fana har slått seg sammen i NM20, og stiller et meget godt lag. Det er bare å trene i vei – så er vi outsidere i den kampen også.