Klar for Mesterligaen – Byåsen

Klar for Mesterligaen

Byåsen vant den svært tøffe kampen mot Metalurg. Det gav avansement til Champions League.

Det ble et tøft møte med hjemmelaget HC Metalurg Skopje. Allerede etter åtte spilleminutter hadde dommerne delt ut seks gule kort, men Byåsenjentene åpnet likevel kampen best. Det gikk åtte minutter før hjemmelaget scoret sitt første mål.

– Det var en svært tøff match, sier Valery Putans til byaasen.no

– Vi ledet fra start til slutt, men det var ikke noen trygg ledelse før det gjensto et par minutter av kampen. Det var en meget tøff kamp, men vi spilte svært bra i forsvar og Terese sto veldig godt i mål, sier Byåsens trener videre.

Vi spilte smart

– Vi spilte en veldig smart kamp. Vi gjorde det vi avtalte på forhånd. Vi holdt roen i angrepsspillet og vi stresset ikke. Hjemmelaget hadde publikum i ryggen og det var mye nervøsitet i kampen. Vi greide å holde roen og spilte slik vi var enige om på forhånd, sier Valery.

– Kort oppsummert kan du si vi spilte smart i angrep og hardt i forsvar, konstaterer Valery på telefon fra Skopje.

Tomac og Pedersen

– Terese sto fantastisk bra i mål. Meget, meget bra. I tillegg var Marta Tomac svært god. Hun styrte spillet og var outstandning i angrep. June jobbet også veldig hardt både i angrep og forsvar. Hele laget sto godt i forsvar, avslutter Valery.

Anført av Terese Pedersen og Marta Tomac ledet jentene 12 – 8 til pause.

Jevn kamp

2. omgang startet jevnt. Metalurg hentet seg inn og 14 minutter ut i omgangen var stillingen 15 – 16. Lagene spilte jevnt og det tøffe spillet fortsatte også i denn omgangen. Store deler av kampen var preget av frikast og stopp i spillet. Det var svært tøffe tak på banen og mopperne jobbet hardt. Terese fortsatte det fantastiske spillet og hadde flere gode og svært viktige redninger også i 2. omgang.

Byåsen vant til slutt kampen 20 – 17 og det blir dermed Mesterligaspill i Trondheim Spektrum igjen.

Byåsens målscorere: Tomac 7, Herrem 3, Fialova 2, Andenæs 2, Toumi 2, Smistad 1, Alstad 1, Nøstvold 1, Svestad 1.

Gruppe A

Byåsen går inn i gruppe A sammen med FC Midtjylland, Thüringer og Buducnost. Nøyaktig dato for hjemmekampene er ikke fastsatt enda, men spilles på en av de to datoene i tabellen under.

Kampene spilles slik:

01-02.10.11 Lørdag/søndag Byåsen – FC Mictjylland
09.10.11 Søndag Buducnost – Byåsen
15-16.10.11 Lørdag/søndag Byåsen – Thüringer HC
29-30.10.11 Lørdag/søndag Byåsen – Buducnost
05.11.11 Lørdag FC Midtjylland – Byåsen
13.11.11 Søndag Thüringer HC – Byåsen