Klare for semifinale! – Byåsen

Klare for semifinale!

Byåsen er klare for semifinale i Sluttspillet etter en spennende batalje i Trondheim Spektrum i kveld. Etter første oppgjøret lagene imellom i Skienshallen hvor jentene hadde 2 mål å gå på, endte kveldens kamp uavgjort 27-27!

Byåsen entret laget med følgende oppstilling: Andrea Austmo Pedersen, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Helena Örvarsdottir, Maren N. Aardahl, Silje K. Waade og Moa Høgdahl.

Det var ikke spilt mer enn 1 minutt av kampen før kveldens store spiller, Andrea, hadde notert seg for 2 gode redninger. Generelt sett ble kampen fra Byåsens side innledet av få mål og mange personlige og tekniske feil.

Etter 3 minutter åpnet Maren scoringskontoen da hun fra strek satte inn 1-2 etter innspill fra Silje.
6 minutter var spilt av kampen da Andrea på mesterlig vis stoppet en 7. meter med en gnistrende redning. Kun minuttet etterpå viste hun frem nok en god redning og satte i gang en kontring som Kristin satte sikkert i mål til 2-3. 9 minutter ut i kampen går Moa opp på 9-10 meter og dundret inn 3-4 før hun like etterpå på flott vis finter ut Gjerpens målvakt og setter sin andre scoring.

12 minutter ut i kampen er det igjen Kristin som noterer seg for en scoring etter en flott «heng», 5-6 til Gjerpen. Kun minuttet etterpå hamrer Moa inn nok en scoring til 6-7. 17 minutter er spilt av kampen da Byåsen tar sin første timeout, på stillingen 6-10 til Gjerpen.

Rett ut fra timeout fortsetter Moa sin herjing og setter nok en scoring til 7-10 før hun knallhardt og sikkert setter et straffekast i mål kun minuttet etterpå. Det er da Gjerpens tur til å ta timeout.

19 minutter ut i kampen er det igjen Andrea som viser seg frem med sin 5. redning for dagen i form av en fin benparade. Sekunder etterpå putter Marit sitt første for dagen etter en pasning fra Moa, 9-11. 21. minutter ut i kampen finter Ida Hernes seg gjennom og noterer seg for Byåsens 10 mål. Minuttet etterpå er deg Maren som tegner seg på scoringslista, 11-13. Marit putter sitt andre mål til 12-14 før det igjen er Marens tur til å sette sin tredje scoring, 13-14.

I kampens 24. minutt gjør Andrea nok en mesterlig strafferedning kun ett minutt før hun nok en gang viser frem sine refleksredninger i form av en nydelig enhåndsredning.

4 minutter før full tid har Byåsen hentet opp en fire måls ledelse til Gjerpen etter at Moa setter et syv meters kast flott nede til venstre for keeper, 14-14. Kun sekunder etterpå er nok en gang Andrea i fokus idet hun viser frem nok en gnistrende redning.

Minuttet før pause kommer Silje i stor fart, går opp på 10 meter og hamrer inn Byåsens 15. og siste mål før pause. Stillingen til pause er 15-17 til Gjerpen. Kampens store spiller, Andrea, noterte seg for 8 redninger i første omgang.
2. omgang startet på nøyaktig samme vis som første omgang, med en flott inngripen i form av en god benparade fra Andrea før Silje setter inn Byåsens første mål etter pausen. Fire minutter ut i omgangen reduserer Moa ledelsen til 17-18.

I omgangens 5. minutt får vi se kveldens kanskje flotteste scoring. Marit setter hurtig i gang fremover og får ballen innenfor Gjerpens 9-meter. I meget høy fart tricker hun inn utligningsmålet til 18-18. Dette var virkelig en klassescoring! Minuttet etterpå sørger Kristin for at Byåsen går opp i ledelsen for første gang i kveld, 19-18 til Byåsen.

11. minutter er spilt av 2. omgang da vi får et etterlengtet comeback av lagets desidert mest profilerte spiller, Ida Alstad. Publikum setter svært stor pris på dette, noe de viser ved stor applaus.

Kristin scorer et nydelig mål da hun i kampens tolvte minutt setter inn 20-20. Minuttet etterpå er det igjen Andrea sin tur som på 1 minutt noterer seg for 2 kvalifiserte redninger.

Halvveis ut i omgangen gjør Moa sitt 8. mål for kvelden og Byåsens 21, til 21-21. 2 minutter etterpå er det igjen «fantomAndrea» som gjør en kanonredning, og sin kanskje beste redning for kvelden, da hun 1 mot 1 plukker ned en 100 % sjanse for Gjerpen. I samme minutt øker Marit ledelsen til 22-21 før det igjen er Andrea som er i fokus og noterer seg for sin 14. redning for kvelden!

7 minutter før full tid er det igjen Gjerpen som tar over føringen etter en scoring til 22-23 før Moa utligner kun sekunder etterpå. Byåsen tar da timeout.

I kampens 55. minutt er vi nok en gang vitne til en meget god benparade fra Andrea. Minuttet etterpå, og i kampens kanskje mest avgjørende fase, er det Ida Alstad som står frem, går opp på 10-11 meters hold og fyrer avgårde et knallhardt skudd som fyker forbi Gjerpens målvakt som igjen fører Byåsen i ledelsen med 24-23.

2 minutter før full tid er det vår kantduo som sørger for hvert sitt mål. Kristin setter punktum for Byåsen med sin 6. scoring, 27-26.

Da sluttsignalet lød står det 27-27 på måltavla og Byåsen er videre til semifinalespill etter seieren på bortebane!

Vi gratulerer jentene med semifinaleplass og en ekstra gratulasjon til målvakt Andrea som med en gnistrende kamp svært fortjent ble kåret til banens beste spiller!