Knuste Levanger – Byåsen

Knuste Levanger

Lørdag ettermiddag var det duket for sesongens første Postenligakamp i Trondeim Spektrum. Etter å ha utklasset Oppsal på onsdag var det nå Levanger sin tur.

Åpnet jevnt

Det åpnet jevnt i Spektrum i kveld. Gjestene fra Levanger hang seg på og etter et kvarter var stillingen 5 – 5. Da tok Valery Putans timeout.

– Vi åpnet ikke spesielt bra i dag, men det gjorde heller ikke Levanger. Det var en rotete start de første fem minuttene og etter det presterte vi ikke. Timeouten var på sin plass etter halvspilt omgang og etter det fikk vi mer fart på ballen, sier Valery Putans.

De siste 15 minuttene av omgangen var Byåsen hakket bedre og til pause ledet jentene 16 – 10.

Grøtan viste seg frem

Etter hvilen fikk June Andenæs hvile og inn kom nysigneringen Jenny Grøtan. Hun markerte seg raskt og scoret tre kjappe mål. Også i forsvar spilte Jenny bra og til slutt sto hun fem scoringer.

Alstad ustoppelig

Mot Oppsal scoret Ida Alstad 13 mål og også i dag bøtter hun inn mål. Ida må sies å være i sitt livs form og sto til slutt som soleklar toppscorer med 14 mål. Med det mottok hun også bestemannsprisen fra kampsponsor Rema 1000.

Nøstvold med storsmell

Tonje Nøstvold fikk seg en real smell litt ut i andre omgang og måtte forlate parketten og ta turen til legevakten. Man fryktet en stund at skulderen var ute av ledd, men røntgen viste verken brudd eller at noe var ute av ledd. Sannsynligvis er det noe muskulært, men det vet man ikke før ytterligere tester.

Andersson sto over

Sara Andersson sto over dagens kamp etter en kjenning i låret under oppvarmingen. Dermed mistet nyervervelsen møte med gamle lagvenninner i Levanger, men hun er forhåpentligvis tilbake mot Glassverket til uken.

Knusende seier

Etter hvilen satte Byåsen virkelig fart på ballen og Levanger slet med å henge på. Et solid forsvar og et godt angrepsspill sørget for at 2 poeng ble igjen i Trondheim.

Byåsen vant til slutt kampen overlegent 36 – 22.

Byåsens målscorere: Ida Alstad 14, Raja Toumi 6, Jenny Grøtan 5, Marta Tomac 4, Tonje Nøstvold 3, Camilla Herrem 3, Teodora Tomac 1.

Byåsen 1×2 min, Levanger 3×2 min.