Komfortabel seier – Byåsen

Komfortabel seier

Det ble en komfortabel 9 målsseier i gårsdagens kamp over Stabæk. Når sluttsignalet lød sto det 29-20 på måltavla, favør Byåsen.

Før kampstart fikk Hanna Yttereng en blomsteroverrekkelse for 50 spilte kamper for Byåsen.

Byåsen startet med følgende oppstilling: Tonje H. Lerstad, Kristin Venn, Marit Røsberg Jacobsen, Ida Hernes, Hanna Yttereng, Moa Högdahl, Silje K. Waade.

Allerede innledningsvis i kampen skulle kveldens store spiller, Tonje H. Lerstad, markere seg. Før det var gått 2 minutter hadde hun allerede vist frem 2 kvalifiserte redninger før Kristin Venn med en flott lobb åpnet målkontoen for Byåsen. Kun sekunder etterpå blokker forsvaret ned et Stabækskudd som førte til kontring som Marit Røsberg Jacobsen satte sikkert i mål til 2-0.

I kampens tredje minutt setter Moa en 7. meter sikkert i mål uten pådrag, 3-1. Etter fem minutter dundrer kveldens toppscorer Silje inn sitt første mål for dagen, 4-2 til Byåsen. Kun sekunder etterpå får gjestene en 7 meter som Tonje redder på flott vis. I det åttende minutt er igjen Silje på farten, hun går opp på 10-12 meter og hamrer inn 5-2 før Ida løper inn 6-2 og gjestene fra Stabæk tar sin første timeout for kvelden. Byåsens forsvar står i denne perioden meget godt og blokker ned det som måtte komme av skudd fra Stabæk.

7-2 kommer etter en kontring fra Kristin i det niende minuttet. Jubilanten Hanna setter sitt første mål for kvelden i kampens 11 minutt etter et fint innspill fra Silje og Byåsen leder 8-3. Deretter viser Tonje igjen frem 2 fine redninger i kampens 13. og 14. minutt før Kristin øker ledelsen til 9-5. I det 15. minuttet får vi igjen en 7. meter som Moa setter like sikkert i mål, 10-6, før Marit minuttet etterpå setter inn 11-8.

Stabæk har i denne perioden knappet litt inn på Byåsens ledelse. Denne opphentingen har blant annet kommet etter en liten periode med en del skuddbom fra hjemmelaget. Det skal imidlertid vise seg at hjemmelaget ville det annerledes.

I det det er spilt 18 minutter får vi igjen en redning fra Tonje som setter i gang Marit som øker ledelsen til 12-8. Sekunder etterpå tar hun frem nok en flott redning og setter i gang Silje på en kontring, som sikkert øker til 13-8. Trener Roger Kvannli tar da sin første timeout som han tydelig brukte meget godt.

Ut fra timeouten får vi 2 raske Byåsenscoringer. Først ved Moa som fra hold setter inne 14-8 for deretter en kontring som Marit setter inn til 15-8. I det 21. spilleminuttet dobler Silje ledelsen til 16-8 etter nok en kontringsscoring. Moa setter inn Byåsens 17. scoring før Kristin igjen tegner seg i protokollen til 18-9. Stabæk tar da sin andre timeout.

2 minutter før pause er det nok en gang Moa som scorer og setter Byåsens 19. mål før Silje river seg løs inne i feltet og fastsetter pauseresultatet til 20-11 til Byåsen.

Kort oppsummert spiller Byåsen en god førsteomgang. Jentene står godt i forsvar, noe som gir kontringer og høy fart fremover på banen.

Det er gjestene som setter inn 2. omgangs første mål før Silje scorer Byåsens 21. og sitt sjette mål til 21-12 etter 2 minutters spill. Deretter følger en periode med mye skuddbom før Silje igjen viser frem sin fryktede skuddarm og fyrer avgårde et «hestespark» til 22-14. Minutter etterpå er det nok en gang vår siste skanse Tonje som plukker et skudd fra gjestene. I det trettende minuttet dundrer Vera Bekken i steget inn 23-15 fra langt hold. Minuttet etter er det igjen «den levende veggen», Tonje, som viser frem en redning i form av en fin benparade.

Halvveis ut i andre omgang spiller Helena Örvarsdottir fint ut til Oda Uthus på kant som søker ledelsen til 24-16. I de neste 2 minuttene er det igjen Tonje som fanger oppmerksomheten med to redninger som blant annet fører til at Maja Magnussen setter ett fint, og sitt første mål til 25-16. Tolv minutter før full tid sliter Hanna seg løs på strek og putter sikkert inn 26-17. Sekunder etterpå er det igjen kveldens store spiller Tonje som ligger langflat i hjørnet, gjør en redning, og setter nok en gang i gang en kontring som Maja setter inn like sikkert, 27-18, og Stabæk tar sin siste timeout.

23 minutter er spilt av andre omgang, og igjen stopper Tonje gjestene før Hanna øker til 28-20 etter et innspill fra Maren Roll Lied. Seks minutter før full tid viser Tonje frem en fin enhåndsredning før vi får en debutant i Byåsentrøya, Maria Kvannli!

I det 27. minutt er det igjen Tonje Lerstad det skal handle om idet hun varter opp med en veldig god benparade før Helena sikkert og knallhardt fastsetter sluttresultatet til 29-20.

Totalt sett en god kamp av Byåsenjentene som fortsetter mot målet om en 4. plass i årets serie.

Vår toppscorer ble Silje K. Waade med sine 7 spillemål. Ikke overraskende var det Tonje H. Lerstad som ble kåret til banens beste spiller.

Våre målscorere: Hanna Yttereng (3), Kristin Venn (4), Moa Högdahl (5), Silje K. Waade (7), Maja Magnussen (2), Oda Uthus (1), Helena Rut Örvarsdottir (1), Marit Røsberg Jacobsen (4), Ida Hernes (1), Vera Bekken (1).

Vi gratulerer jentene våre med en god kamp og 2 viktige poeng!