Kommende landslagsspiller klar for Byåsen! – Byåsen

Kommende landslagsspiller klar for Byåsen!

Trondheimsjenta Marte Smistad blir Byåsenspiller før kommende sesong.

Marte, som kommer fra Byåsens partnerklubb Utleira, har blitt enig med Byåsen om en 2-års kontrakt. Trondheimsjenta, som utmerket seg for Utleira og Byåsens juniorlag sist vinter, er reserve for juniorlandslaget til Scandinavian Open som spilles senere i juli. Og ungjenta har store planer om å etablere seg på landslaget.

Venstre ving med høyde

Marte var med på Gullaget til Byåsen som vant Jr NM i vinter. Marte scoret fem mål i finalen mot Tertnes i Oslo Spektrum og ble kåret til banens beste spiller.

byaasen.no tok en prat med Byåsens nye spiller.

– Dette blir en stor utfordring og jeg gleder meg veldig, sier Marte.

Hvordan ser du på det å konkurrere om plassen med verdens beste venstre ving?

– Det tror jeg blir spennende. Jeg konkurrerer med en av mine store forbilder. Jeg kan lære mye og jeg ser frem til å bli et ”team” med henne, sier Marte.

Hva er dine sterke sider som håndballspiller?

– Det må være at jeg er ganske lang og har stor rekkevidde både i forsvar og angrep. Jeg kan godt skjære inn i banen til backposisjonen og fyre av skudd.

Hva tenker du om å få muligheten til å spille Champions League?

– Det blir spennende. Det ser ut som vi har vært heldig med trekningen og jeg er spent på å se hvordan det går, sier Marte.

Er EM og juniorlandslaget et konkret mål for deg?

– Det er det absolutt. Jeg følte jeg hadde en stor sjanse i år, og ble skuffet når jeg ikke ble valgt inn i troppen til Scandiberico. Jeg har vært så nære så lenge at det er et stort mål for meg å spille meg til fast plass, sier Marte.

byaasen.no ønsker henne lykke til!

Si din mening i kommentarfeltet.