Landslagskapteinen! – Byåsen

Landslagskapteinen!

Kommende Byåsenspiller, 19 år gamle Anna Huse, er kaptein på det norske Juniorlandslaget. I disse dager, 01.-14 juli, spilles Junior VM i Ungarn.

Hun har en lang mesterskapserfaring. Hittil har hun rukket å få med seg 2 EM, 1 OL og 2 VM (inkl. pågående VM).

De norske jentene skulle egentlig ha sin VM dåp mot Elfenbenskysten mandag, men kampen ble avlyst da Elfenbenskysten fikk visumproblemer, og Norge ble tilkjent seier. Norge spiller derfor sin første kamp i årets VM mot Brasil i kveld kl. 20:00.

Kampene streames, og du kan se sendingene via denne linken:

https://www.hungaryhandball2018.com/#news

I forbindelse med Verdensmesterskapet tok vi en liten prat med landslagskapteinen:

Hvor lenge har du vært kaptein på det norske Juniorlandslaget?
«Jeg har vært visekaptein en god stund, det er nå som Mari ikke kunne delta i VM grunnet skade jeg har rykket opp til rollen som kaptein».

Hvordan vil du beskrive din rolle som kaptein på landslaget?
«Som kaptein ønsker jeg å være en trygghet for laget som tar litt ekstra ansvar når det kommer til f.eks. oppvarming til kamp, møter vi har osv. Jeg prøver å lede laget mitt så godt som mulig, og være en de kan ha tillit til».

Du har vært fast inventar på det norske Juniorlandslaget siden debuten mot Frankrike sommeren 2014, kun 15 år gammel. Det er kun en spiller på laget som har 1 kamp mer. Hvordan har det vært å være en trofast del av dette laget i så mange år?
«Det å ha vært med siden begynnelsen av er noe jeg setter utrolig stor pris på. Jeg har vært så heldig og opplevd veldig mye gøy sammen med en utrolig fin gjeng. Det er noe jeg er veldig takknemlig for».

Du er i disse dager i Ungarn sammen med resten av Juniorlandslaget for å kjempe om nok en medalje i Junior VM. Hva mener du om Norges sjanser?
«Ettersom dette er det siste vi gjør sammen, har vi et veldig stort ønske om å gjøre det bra i dette mesterskapet og avslutte på en god måte. Vi har satt oss et mål om semi, men vi vet at det er mange gode lag her og vi må spille på vært beste om vi skal klare det. Men det er klart at drømmen om medalje er der, det hadde vært veldig stort».

Er din rolle som kaptein annerledes i et langt mesterskap?
«Jeg har ikke vært kaptein i et tidligere mesterskap, men jeg skal prøve å løse rollen så godt jeg kan å være meg selv. Det er en ære å få lede en så fin gjeng, så det er virkelig noe jeg ser fram til»!

Vi ønsker Juniorlandslaget lykke til i årets VM!

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)