Larvik ble for sterke! – Byåsen

Larvik ble for sterke!

Det ble dessverre tap i sesongpremieren for Byåsenjentene. Selv en gnistrende og svært opplagt Tonje H. Lerstad i Byåsenmålet kunne ikke hindre tap i årets første kamp. Larvik reiste sørover med sluttsifrene 21-28 og 2 poeng.

Heder og ære

Før kampstart ble det blomsteroverrekkelser til flere av jentene våre. Rita Lakatos som juniorverdensmester for Ungarn, Maren Aardahl for sølv i beachhåndball VM, og Julie Bøe Jacobsen og Anna Huse for sølv i årets junior VM.

Sesongens første

Byåsens startoppstilling for dagen: Tonje H. Lerstad, Maja Magnussen, Oda Uthus, Maren Aardahl, Anna Bjørke Kallestad, Rita Lakatos og Ida Alstad. Byåsens beste spiller, Tonje Lerstad, markerte seg allerede med en flott redning etter ca. 30 sekunders spill. Byåsen slet innledningsvis på kampen, og Tonje med sitt særdeles gode spill var hovedansvarlig for at Larvik ikke fikk en større ledelse. Byåsen hadde veldig dårlig uttelling fremover og slet med å finne veien til nettmaskene. Først etter ca. 9 minutters spill satte Maja Magnussen inn Byåsens første seriemål til 1-4.

Alstad er tilbake

Midtveis ut i omgangen våknet hallen til da Ida Alstad virkelig tok ansvar og viste vei. Hun satte inn sitt 4 mål etter halvspilt omgang og knappet Larviks ledelse inn til 5-6. Kveldens største «frekkis», som førte til et gisp bland publikum, kom etter ca. 20 minutters spill da Ida Alstad på mesterlig vis serverte en pasning over skulderen, bak hodet, til Maren Aardahl på strek som utlignet til 9-11! I siste halvdel av 1. omgang og ut til pause ledet Larvik jevnt over med 4 mål. Stillingen til pause var 11-15 til Larvik.

Famlende 2. omgang tross keeper storspill

1. omgang starter litt famlende. Etter 5 minutters spill hadde Larvik økt sin ledelse til syv mål. I omgangens 12 første minutter klarte Byåsen kun å putte 4 mål blant annet en virkelig suser fra Ida Hernes og et flott gjennombrudd av Julie Bøe Jacobsen. Oda Uthus gjorde en veldig god 2. omgang og etter halvspilt omgang hadde hun puttet 3 flotte scoringer fra kant.

Tonje Lerstad fortsatte storspillet og viste virkelig klasse som holdt litt på spenningen og Byåsen inne i kampen. Samtidig utlignet Ida Alstad på ett syv meters kast til 19-23 med ca. 10 minutter igjen å spille. Håpet om seier var fremdeles til stede! Larvik ville det imidlertid annerledes. I kampens sluttminutter økte de jevnt og trutt sin ledelse og da sluttsignalet lød sto det 21-28, favør Larvik på måltavla.

Oppsummert kan vi si at Byåsen manglet litt av sitt kjennemerke gjennom mange år, tempoet og farten. Likeså gnistret ikke kontringsspillet som tidligere. Vi slet også med skudduttelling og for mange personlige feil.

Målvakt Tonje Haug Lerstad ble svært fortjent kåret til vår beste spiller. Vår toppscorer ble Ida Alstad med totalt 6 mål.

Våre målscorere: Maren N. Aardahl 5, Anna Bjørke Kallestad 1, Ida Alstad 6, Maja Magnussen 1, Oda Uthus 5, Ida Hernes 1, Julie Bøe Jacobsen 2

(Skrevet av skribent, Roy Arne Mathisen)