Lekte seg med europeisk motstand!  – Byåsen

Lekte seg med europeisk motstand!

Byåsen lekte seg i går til storseier i EHF Cup over polske Vistal Gdynia i Stjørdalshallen. Da 60 minutter var spilt sto det hele 41-19 på måltavla! Det gjenstår nå en kamp i gruppespillet for Byåsen. For å nå en evt. kvartfinale er vi avhengig av poeng mot Viborg kommende helg.

Byåsen entret banen med følgende spillere: Tonje Haug Lerstad i mål, Marit Røsberg Jacobsen, Kristin Venn, Moa Högdahl, Maren N. Aardahl, Silje K. Waade og Helena Örvarsdottir.

Det skulle åpne som et fyrverkeri for Byåsen. Etter 45 sekunders spill åpner Moa ballet med lagets første scoring, før hun like etter putter på til 2-0 med et flott distanseskudd. Etter 3 minutters spill tegnet Marit seg på scoringslista for første gang etter en kontring. «Hjemmeyndlingen» for Stjørdalspublikummet, Silje, putter på til 4-0 med et kanonskudd fra ca. 10 meter. Etter denne kanonåpningen fra Byåsen så gjestene seg nødt til å ta sin første timeout allerede etter kun 5 minutters spill. Først etter ca. 7 minutters spill tegnet gjestene seg for sin første scoring før Silje igjen setter inn 5-1.

8 minutter er spilt da Moa spiller flott inn til Maren på strek som putter på til 6-2. Etter 9 minutter viser Tonje seg frem med en glimrende dobbeltredning før hun sender en flott ball til Kristin som øker ledelsen til 7-2 før hun igjen setter nok et mål etter en fin pasning fra Helena, 8-2 til Byåsen. Moa øker til 9-3 etter ett knallhardt distanseskudd før Silje kontrer inn til 10-3. Da 15 minutter er spilt leder Byåsen 11-5 etter nok en scoring fra Moa før Tonje igjen varter opp med en god redning. Etter 18 minutters spill gjør Tonje en av kveldens flotteste redninger da hun 1 mot 1 går ut i stjerne og redder et godt skudd fra gjestene før Moa putter sitt 5. mål for kvelden til 12-5. Tonje gjør nok en god redning før Byåsen tar sin første timeout etter 21 minutter. Stillingen er da 12-7. Dette var i en periode i kampen hvor gjestene slapp litt lett til samtidig som Byåsen ikke satte en scoring på ca. 5 minutter.

Det skulle vise seg at trener Roger Kvannli brukte timeouten godt. Ida Hernes satte inn Byåsens første scoring på 5 minutter etter 23 minutters spill, 13-8 til Byåsen, før Tonje viser seg frem nok en gang med en god benparade. Minuttet etterpå får vi nok en flott enhåndsredning. 14-8 kommer etter en kontring ved Kristin før Ida gjør et gjennombrudd og setter inn 15-8. 3 minutter før halvspilt dobler Maren ledelsen til 16-8, før hun igjen setter inn 17-8 fra strek. Minuttet før pause spiller Silje fint inn til Maren på strek som fastsetter pauseresultatet til komfortable 18-9.

1. omgang var til tider et svært underholdende fyrverkeri. Vi hadde godt tempo, god uttelling på mål samtidig som vi stod meget godt i forsvar. Bakerst sto Tonje også meget godt.

Byåsen gjorde en del endringer på laget som entret banen i 2. omgang. Andrea Austmo Pedersen var kommet inn i mål. I tillegg til Oda Uthus og Hanna Yttereng. Andrea skulle fortsette der målvaktkollega Lerstad slapp, og gjorde sin første fine redning etter 2 minutters spill før Moa sikkert setter inn en 10 måls ledelse til Byåsen, 19-9. Silje dundrer inn 20-10 før Moa igjen setter inn 21-11. I omgangens 5. minutt kaster Marit fra kant over til Oda på motsatt kant som sikkert setter inn sitt første mål for dagen, 22-11 til Byåsen. Kun sekunder senere setter Silje inn sitt 5. mål for kvelden, og til en tolv måls ledelse for Byåsen, 23-11. Hanna satte inn 24-13 etter et svært hurtig og godt angrep som inneholdt både kantoverganger, kryss etc. I kampens 8. minutt gjør Andrea en flott en hånds redning før hun minuttet etterpå på nydelig vis tar ned et kantskudd. Silje dundrer inn 25-13 i det 10. minutt før Andrea plukker nok et godt skudd fra kant. 26-13 kommer etter en finurlig pasning fra Maren Roll Lied til Marit på kant, som sikkert setter ballen i mål. Ida Hernes finter seg flott gjennom og setter inn 27-13 etter 13 minutters spill.

Halve omgangen er spilt da Hanna øker til 28-14 etter nok et nydelig angrep. Kun sekunder senere setter Silje sitt 7. mål og tangerer da Moa som toppscorer. 2 minutter senere kontrer Hanna inn Byåsens 30. mål og sitt tredje. I omgangens 18. minutt setter Moa inn en 7. meter sikkert i mål til 31-16, hennes 8. mål. Minuttet etterpå noterer Andrea seg for nok en god redning, en fin benparade som fører til en kontring som igjen Moa putter sikkert i nettmaskene, 32-16. 10 minutter før full tid får vi en vakker scoring fra Maja Magnussen, fra skrått hold får hun flott heng og setter sitt første mål til 33-16. Minuttet senere gjør kantkollega Oda sitt 2. mål for kvelden fra en retur, 34-16. I det 22. minutt setter Helena sitt første mål i form av et hardt distanseskudd, 35-16, før Andrea bakerst viser frem nok en god benparade.

Maja får «gleden» av å sette inn Byåsens 20 måls ledelse, syv minutter før full tid. Dette kommer etter en fin pasning fra Eirin Skogen. Oda på motsatt kant øker til 37-17 på flott vis kun minuttet etterpå. 4 minutter før full tid finner Maren Roll Lied Hanna på strek som setter inn 38-18 og sitt 4. mål. Minuttet etterpå gjør Eirin sitt første mål i form av en fin frosk fra ca. 9 meter og Byåsen leder 39-18. 2 minutter før full tid viser igjen Andrea frem en veldig god benparade før hun setter i gang en lang og presis ball som finner Maja i fart som putter sitt 3 mål, 40-18. Maren Roll Lied avslutter Byåsens målshow med et hurtig gjennombrudd som hun setter sikkert i mål til 41-19, noe som også blir sluttresultatet.

Moa blir vår toppscorer med hele 9 mål. Hun blir også kåret til banens beste spiller.

Før siste kamp i gruppespillet, som spilles førstkommende helg, ligger Byåsen på en delt 2. plass med Viborg med 6 poeng. Byåsen er dermed nødt til å ha poeng i kommende helgs kamp mot nettopp Viborg for å kunne ta seg videre til cupens kvartfinale.

Vi takker jentene for svært god underholdning og gratulerer med en strålende innsats!