Les Mathilde Arnstad sitt intervju med Håndballspiller – Byåsen

Les Mathilde Arnstad sitt intervju med Håndballspiller

Tekst: Trond Sørøy. Onsdag 20. mai 2020. ( Foto av Karlsen Foto )

Linjespiller Mathilde Arnstad (19) spilte høstsesongen i Charlottenlund da hun ble kontaktet av Byåsen med forespørsel om klubbskifte. Mathilde tok utfordringen og opplevde en fin vårsesong i REMA 1000-ligaen i sin nye klubb. Hun har også spilt 3 kamper for Ungdomslandslaget LK00

Mathilde Arnstad: «Jeg var inne i en god kampperiode med Charlottenlund da Byåsen tok kontakt med meg i midten av desember og presenterte et veldig bra totalopplegg med tanke på trening, kamparena i eliteserien og videre spillerutvikling.».

«Byåsen var i en oppkjøring-/ treningsperiode i det jeg skiftet klubb, noe som var en fordel. Da er alle i treningsmodus, ikke i kampmodus og man blir godt mottatt. På kun 2-3 uker måtte jeg lære meg nytt spillsystem med nye tegn, samt medspillernes sterke og svake sider, noe som er spesielt viktig for meg som linjespiller. Ved å gå som ung spiller midt i sesongen var det nok en fordel å gå til en klubb som Byåsen med profesjonelt trener-/støtteapparat og ikke minst flere erfarne spillere som vet fordelen med å inkludere og veilede unge spillere. Da handler det bare om å fokusere 100%, gi gass og juling.».

«Jeg må jo innrømme at overgangen fra spill i 1.divisjon til eliteserie med intensitet og antall treningsøkter var stor. For min del har vel jeg kanskje overrasket med å ta nivået både på trening og kamparenaen veldig bra. Min styrke som toveisspiller, fysiske styrke og sperrespill som jeg har opparbeidet meg gjennom ungdomshåndballen var vel helt avgjørende for min del for kampen om plassen på linja.».

«Det var en drøm og et delmål som gikk i oppfyllelse for en ung håndballspiller og debutere i eliteserien 2. januar mot Storhamar. Med både mål, målgivende, skapte 7-metere og mye spilletid i første kampen og de øvrige kampene gir nok et bilde av en ekstremt morsom vårsesong for min del. Med gode medspillere på linjeposisjonen har vi trent og utfordret hverandre godt noe som har hjulpet meg med min utvikling. Et av mine treningsmål denne våren var å få spille hjemme mot Vipers hvor vi virkelig skulle få utfordre oss mot de beste. En kamp hvor vårt unge Byåsenlag i lengre perioder spilte veldig bra, og jeg må vel få lov til å skryte litt av å bli kåret til banens beste.».

«Håper sesongen 2020/21 kan bli en veldig bra sesong for min del forutsatt at vi alle kan holde oss friske og unngår covid19. Denne spesielle lange oppkjøringsperioden har jeg fått trent godt med styrke og ballkast i treningsrommet i kjelleren, men gleder meg veldig til å møte jentene igjen på parketten. Går inn i en ny og veldig spennende sesong hvor jeg er ferdig på videregående, og kan fokusere 100% på håndballen.».

«Mine styrker er vel at jeg er en ung toveisspiller som er veldig målrettet og har en egendrive på treningsvilje. Trives godt som treer i forsvar og blir nok definert som en sperrespiller også for medspillerne.».«Det morsomste er å få spille kamper for Byåsen og trene for å bli best mulig i eliteserien. Jeg opplevde det som et eventyr å få hele12 kamper denne våren og bronsemedalje i eliteserien som 18 åring.».

«Det å bli tatt ut til samlinger på LK00 og spille landskamper er veldig artig og en dokumentasjon på at innsats og utvikling så langt er riktig. På landslaget møter man jevnaldrende som man kan matche seg mot og utvikle seg videre med. I tillegg er det helt spesielt å stå med flagget på brystet. Jeg har et mål om å etablere meg på linjespiller-plassen på landslaget. Jeg har ambisjoner om å bli best mulig håndballspiller på toppnivå både nasjonalt og internasjonalt.»

https://www.facebook.com/bakspiller