Maren til VM i beachhåndball! – Byåsen

Maren til VM i beachhåndball!

Maren er som flere sikkert kjenner til en del av Norges landslag i beachhåndball, og Landslagets kanskje største profil. Under EM i 2017 ble hun kåret til mesterskapets «mest verdifulle spiller»! I perioden 24.-29. juli skal de regjerende Europamesterne i aksjon i VM som spilles i Kazan, Russland.

Norge spiller i Gruppe D hvor motstanderne er Danmark, Vietnam og Mexico.

Norges kamper spilles som følger:
24.07 kl. 08:00 Norge-Vietnam
24.07 kl. 13:50 Mexico-Norge
25.07 kl. 14:50 Norge-Danmark

Videre kamper avhenger av resultatene i gruppespillet.

 

Beachjentene har siden sitt gjennombrudd i Italia-EM 2007 (3. plass), hvert år kjempet om medaljer i EM, VM og World Games. De største høydepunktene var gull i VM i 2010 og i siste mesterskap, EM i Zagreb i Kroatia i 2017. Ellers har de en rekke sølv- og bronsemedaljer. Norge må etter dette finne seg i å være en av de største favorittene til å ta medalje også i år.

Marens desiderte gjennombrudd på Beachlandslaget var i fjorårets EM i Kroatia. Ikke bare ble hun Europamester, men hun ble også hele VMs toppscorer med hele 152 poeng på 11 kamper. Dette gir et snitt på 13,8 poeng pr. kamp. Som kronen på verket fikk hun også utmerkelsen the most valuable player (MVP) of the Championship, noe som vil si at hun ble kåret til mesterskapets mest verdifulle spiller!

Dette tatt i betraktning har vi lov til å ha store forventninger til Maren også i år.

Før hun reiste til Russland tok vi en prat med Maren om det forestående mesterskapet:

Hvor lenge har du spilt beachhåndball i landslagssammenheng? – Dette blir min 3 sesong på beachlandslaget.

For de som kanskje foreløpig ikke er så kjent med beachhåndball, hva er de største forskjellene fra beachhåndball fra vanlig håndball, kort fortalt? – De største forskjellene mellom beachhåndball og vanlig håndball er nok at man spiller beach ute på sanda, og at antall spillere på banen og poengtellinga er forskjellig. Vi er alltid i overtall i angrep, og man kan få 2 poeng for en piruett/flyger eller skudd fra spesialist som er den spilleren som bytter med keeperen.

Beachjentene har siden gjennombruddet i Italia-EM i 2007 (3. plass), hvert år kjempet om medaljer. Hva tror du om Norges sjanser og muligheter i årets VM? – Jeg har stor tro på laget vårt, og vet at vi er et mesterskapslag. Jeg tror vi kan gjøre det bedre i år enn i forrige VM. Men veien dit er lang, og ting skal klaffe også. Vi er i ei tøff pulje med blant annet Danmark, og krysser puljer med både Brasil og vertsnasjon Russland, så vi må spille på vårt beste dersom vi skal nå målet om medalje.

Du er en av landslagets største profiler og ble blant annet toppscorer i hele EM i Kroatia fjor. Hva er dine personlige ambisjoner og mål i årets VM i Russland? – Det er å bidra skikkelig inn i laget, både framover og bakover i spiller, men også utenfor banen. I fjor ble jeg kåret til turneringens mest verdifulle spiller, og selv om det er enda tøffere konkurranse under et VM så vil jeg selvfølgelig spille på samme nivå i år også. Det er målet.

Norges kamper kan ses via VMs mesterskapsside: https://handballrussia2018.com/

Følg med på Byaasen.no, Byåsens offisielle side og Maren Aardahls fanside på Facebook for oppdateringer underveis i mesterskapet.

Vi i Byåsen Håndball Elite er svært spente og ser frem til nok et mesterskap med en av våre spillere involvert. Vi ønsker Beachjentene, og da spesielt Maren, lykke til i VM i Russland!

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)