Medalje i boks! – Byåsen

Medalje i boks!

Det ble seier 23-34 i gårsdagens lokalderby mot Molde HK Elite. Med denne seieren er vi sikret medalje i årets serie! Om det blir sølv eller bronse er imidlertid fremdeles usikkert.

Molde gikk innledningsvis i kampen ut i et offensivt forsvar. Byåsenjentene løste vertenes forsvarsformasjon på en svært god måte. Den offensive spillet gjorde til at jentene fikk bedre plass mellom Moldes forsvarsledd og Silje Katrine Waade satte inn vårt første mål etter ca. 30 sekunder etter et skudd fra ca. 9 meter. Deretter fulgte Marit Røsberg Jacobsen opp med nok et mål fra kant etter ca. 1 minutts spill. Vårt forsvarsspill satt særdeles godt med raske forflytninger og brudd, slik at vi kunne sette fart i ankomstfasen og kontra. Etter ca. 10 minutts spill tok Molde sin første timeout, stillingen var da 2-5 til Byåsen.

Timeouten så ikke ut til å ha ønsket effekt for Molde. Derimot hadde Byåsen brukt timeouten til ytterligere å forsterke sitt gode spill. Etter ca. 12 minutters spill hadde jentene økt ledelsen til 2-8. Midtveis i første omgang fikk vi også se gnistrende god angrepshåndball av Byåsen. Rullene satt veldig godt, og Landslagsaktuelle Emilie Hegh Arntzen viste frem et stort reportoar i form av både underarms- og stegskudd, tunge langskudd, presise innspill og gjennombruddløp. Fotrappe Marie Henriksen var også svært solid med sine gode innspill og kraftige gjennombrudd. Etter ca. 20 minutters spill kom Maren Aardahl inn for Emilie. Hun svarte umiddelbart med å hamre et skudd i krysset fra 11-12 meter, for deretter å sette enda ett mål! Etter ca. 22 minutter tok Molde sin andre timeout, stillingen var da 5-13 til Byåsen. Bak et solid forsvar sto også Andrea Austmo Pedersen en god omgang og slapp kun 7 baller bak seg! Jentene gikk til pause med en nimålsledelse, 7-16.

Byåsentrener Claus Mogensen gjorde en del utskiftninger i pausen. Målvakt Tonje Haug Lerstad kom inn for Andrea, samtidig som kantspillerne Kristin Venn og Marit Røsberg Jacobsen ble byttet med henholdsvis Oda Uthus og Maja Magnussen. Det virket som om jentene slapp seg litt nedpå i starten av 2. omgang. Etter ca. 7 minutters spill hadde Molde knepet inn på ledelsen til 6 mål. Da “våknet” jentene til igjen og især Emilie, Marie og Silje viste seg igjen frem fra sitt ytterste, samt at både Oda og Maja også spilte godt og tegnet seg også for 2 flotte scoringer hver.

Maja Magnussen satte punktum med en flott lobb til sluttstillingen 23-34.

Vi spurte om en kort kommentar av kampbildet fra Oda Uthus og Maja Magnussen. Tomålsscorer Oda kunne blant annet fortelle følgende: “Vi kjørte på fra start og hadde god kontroll fra starten. Vi fikk satt forsvaret og satte sjansene fremover. Men med en litt rufsete start i 2.omg, da Molde tok litt innpå klarte vi å ta oss sammen bakover, og kontrollerte det inn”.

“Lobberen” selv, Maja Magnussen, hadde følgende å si om kampen – “Vi hadde god kontroll fra begynnelsen i kampen. Vi slapp kun inn 7 mål i første omgangen, satte godt forsvar og puttet sjansene fremover. Startet litt rufsete i 2.omgangen, Molde kjørte på og prøvde å komme seg inn i kampen igjen. Vi hentet oss inn igjen og kjørte over dem til slutt”.

Byåsens scoringer i kampen kom ved: Maren Nyland Aardahl 2, Emilie Hegh Arntzen 9, Kristin Venn 1, Maren Gundersen 1, Silje Katrine Waade 5, Maja Magnussen 2, Marie Henriksen 6, Oda Uthus 2, Marit Røsberg Jacobsen 4, Ida Hernes 1, Maria Hjertner 1.

Banens beste spiller og toppscorer ble Emilie Hegh Arntzen som leverte en god søknad til Landslagssjefen som tar ut OL-troppen 18. juni.