Nå skal det avgjøres! – Byåsen

Nå skal det avgjøres!

I dag kl. 18:00 entrer Byåsenjentene parketten i Zhlobin, Hviterussland, for å spille returoppgjøret mot HC Gomel om gruppespill i EHF-Cup! 

Første kamp mellom lagene ble spilt i Stjørdalshallen forrige søndag. Byåsen gikk seirene av banen med sifrene 32-28. Vi har dermed 4 mål å gå på foran kveldens returoppgjør, hvor det er sammenlagtseier som avgjør hvem som går videre til gruppespillet. 

 

Det ble en svært spennende kamp i Stjørdalshallen hvor lagene fulgte hverandre relativt tett. Byåsen ledet med 5 mål til pause, men gjestene spiste seg sakte men sikkert innpå utover i 2. omgang, og 10 minutter før full tid sto lagene helt likt. Men Byåsen satte inn en god og sterk sluttspurt og sikret seg et greit utgangspunkt foran returoppgjøret. 

 

Vi spurte 9 målsscorer fra første kamp mot HC Gomel, «lynvingen» Kristin Venn, om hvordan Byåsen skal sikre seg plass i gruppespillet:  

–  Jeg skal dessverre ikke bli med til Hviterussland. Jeg har slitt litt med hode etter en smell jeg fikk mot Sola, og har sammen med fysio og lege bestemt at jeg blir hjemme. Men jeg håper virkelig jentene drar i land dette, jeg har troa på seier!  

Vi må bli enda klarere på oppgaver og sette et skikkelig hardt og tøft forsvar så vi får løpt kontra! Jeg håper at alle tar ansvar og får litt fyring! Slik får vi vist hva vi kan. 

 

Nå har jentene en stor mulighet til å få spille mot noen av Europas aller beste håndballklubber. Dette er en stor motivasjon for alle som driver idrett på høyeste nivå. Vår beste spiller fra første kamp og kaptein, Teodora Tomac, svarer følgende når vi spør om hva gruppespill vil si for Byåsen: 

– For oss spillere er det et mål å spille gruppespill i Europa hvor vi får hevdet oss mot de nest beste lagene som ikke spiller CL. I tillegg gir det oss flere kamper i løpet av sesongen, hvor vi får testet oss mot andre lag enn det vi er vandt til i den hjemlige ligaen. Sportslig er dette en fin utfordring for oss som lag, som vi er heldige å få være med på. Nå er det opp til oss selv å vinne mot Gomel.. Vi skal hvertfall gi alt for å komme til gruppespillet. Det var utrolig gøy i fjor, og vi har gode sportslige prestasjoner fra den gang. 

 

Når det gjelder de økonomiske aspektene rundt EuropaCup håndball svarer Teo med et smil: Økonomisk så er dette en rein kostnad for klubben.. Men dette får administrasjonen bekymre seg for. Vi skal fokusere på å utvikle oss som lag og vinne kamper 🙂 

 

Vi har 4 mål jenter, og vi håper og tror dere tar ut det lille ekstra som skal til for å bringe EuropaCupen tilbake til Trondheim  

 

Her hjemme krysser vi alt vi kan og ønsker jentene våre lykke til i det som kommer til å bli en batalje i Hviterussland i kveld! Vi har trua på dere! 

 

 

(Skrevet av Roy Arne Mathisen)