Nær seriesølv! – Byåsen

Nær seriesølv!

Byåsen vant til slutt konfortabelt 30-24 mot Rælingen HK i gårsdagens kamp. Vant gjorde også Byåsens sølvkonkurrent Glassverket, som fremdeles puster oss i nakken kun 2 poeng bak . Dermed vil ikke sølvmedaljen kunne deles ut før siste serierunde er spilt onsdag 13. april. Dersom Glassverket hadde avgitt poeng mot Oppsal ville Byåsen allerede i går kunne feiret sølvplassen.

Det ble en svært jevn start på gårsdagens kamp. Rælingen kom best i gang med sin storskytter Andrea Hanssen, som hadde puttet to baller før Byåsen fikk sin første nettkjenning. Silje Katrine Waade satte 2 raske og dermed var vi ajour. Lagene fulgte deretter hverandre tett utover i omgangen. Rælingen tok sin første timeout etter 13 minutter på stillingen 8-6 til Byåsen. Deretter hadde Byåsen en veldig god periode, og etter ca. 17 minutters spill var vi oppe i en femmålsledelse, 11-6. Silje skal ha en stor del av æren for dette etter 5 mål og storspill. Gang på gang kom hun seg løs, ble spilt opp og dundret kanon etter kanon bak Rælingens målvakt. I denne perioden viste også jentene godt forsvarsspill som også fikk frem gode redninger fra Andrea Austmo Pedersen. Deretter fulgte en veldig god periode for Rælingen samtidig som Byåsen slet med en del tekniske feil og slapp motstander for lett til i forsvar, og etter 28 minutters spill hadde de utlignet til 13-13. Etter halvspilt kamp viste tavla 14-14.

Byåsens assistenttrener, Roger Kvannli, uttalte i pausen at omgangen sett under ett viste for lite engasjement, dårlig tempo samt at forsvarsarbeidet måtte bedres.

Det var en tydelig giret og tent gjeng som kom opp fra garderoben etter 1. omgang. Byåsenjentene var ute på parketten flere minutter før Rælingen igjen entret banen. Byåsen gjorde ett skifte i pausen, Tonje Haug Lerstad kom inn for Andrea Austmo Pedersen. De første 8 minuttene fulgte lagene hverandre som skygger, inntil Rælingen tok timeout på stillingen 19-17 til Byåsen. Derfra og ut var det ikke lenger noen tvil om hvem som skulle dra seieren i land og til tider var det stor klasseforskjell på lagene. Den som benyttet timeouten best var uten tvil Byåsens Claus Mogensen. Da Byåsen entret banen etter timeouten la han om formasjonen til en offensiv 4-2. Dette skulle vise seg å være en genistrek som Rælingen ikke klarte å løse. Gang på gang vant vi ballen og kunne sette igang vårt velkjente kontringsspill med Marit Røsberg Jacobsen og Kristin Venn i spissen, som puttet mange flotte mål. I tillegg var forsvaret svært kompakt og solid. Etter ca 15 minutters spill ledet Byåsen med 6 mål, 24-18. På syv minutter scorte Rælingen kun en gang mens vi scorte 5. Det er dog ikke kun ny formasjon og forsvars-/ kontringsspillet som skal fremheves som avgjørende, men også en strålende opplagt Tonje Haug Lerstad som viste frem et solid reportoar med keeperarbeid. Herfra og ut kom ikke Rælingen nærmere enn 5 mål. Jenny Grøtan satte inne Byåsens 30. og siste mål ett minutt før sluttsignalet gikk og kunne si følgende – “Syns det var en helt ok kamp, virka som vi ikke va helt på i første omgangen, men vi tok oss opp i andre og vist at vi va bedre enn dem!”.

Vi ba om en uttalelse fra “TigerTonje” etter kampen – “Vi hadde en del unødvendig feil i førsteomgangen som gjorde at rælingen fikk noen lette mål på det! Når vi fikk justert både det og når vi la om til 4-2 i forsvar synes jeg vi fikk bedre kontroll på kampen. Da har vi også råd til å gjøre noen feil fremover når vi har god kontroll bak. Så det var gøy!”.

Vår beste spiller ble Marit Røsberg Jacobsen med 5 mål mens toppscorer ble Silje Katrine Waade med 7. – “Synes vi sliter litt med forsvaret i 1. omgang. Vi er for snille. Så legger vi om til 4-2 og det fungerer mye bedre og vi får noen raske scoringer og får løpt mer på de etterhvert. Så synes vi vinner komfortabelt til slutt”, uttalte Silje.

Årets siste seriekamp spilles mot Sola i Åsenhallen førstkommende onsdag. Dersom Byåsen vinner eller spiller uavgjort i denne kampen kan jentene starte sølvfeiringen! Strekspiller Maren Gundersen er klar på at laget har mer å gå på frem mot Solakampen – “Utrolig deilig at vi klarer å få to poeng i en kamp som er litt rotete og der vi vet vi har en del å gå på. Går mye opp og ned. Avslutter 1 omg dårlig og syns det er bra vi klarer å heve oss til starten av 2 omg. Da blir vi mer aggressive i forsvar, og jobber mer sammen. Godt at det funker når vi legger ut i 4:2. Veldig deilig med to poeng idag, men vi har absolutt mer å gå på til kampen neste uke”.

Neste hjemmekamp er kvartfinale i et uhyre viktig sluttspill.