NM går sin gang, og vi er med! – Byåsen

NM går sin gang, og vi er med!

NM 3. runde

19. september spilte vi runde 3 i NM, kampen gikk i Terningen Arena, mot Elverum sitt lag fra 2.div. De fleste håndballkamper er som regel jevne fra starten, men her gikk det ikke mange minuttene før man så at det var divisjonsforskjell på banen. Når 13 minutter var passert på klokken så hadde Byåsen satt standarden, plutselig stod det 6-12 da Mathilde Arnstad satte ballen i mål. Elitelaget fortsatte å dominere utover i omgangen, det så tidlig ut til at kampen skulle bli en ren gjennomføring. Det mest dramatiske som skjedde for Byåsen var at målvakt Helle Kjellberg-Line trådde forkjært på slutten av omgangen og måtte kaste inn håndkleet. Inn i målet kom en debutant, Oda Eggen Øian, hun spiller til vanlig på rekruttlaget, Byåsen 2.div. Første omgang ble avblåst med 13-24 ledelse i vår favør.

Marie Kristine Rokkones Hansen hadde en fulltreffer etter 22 minutter. FOTO: Posisjon

Det første kvarteret av andre omgang fortsatte som før pause, for hvert mål Elverum fikk inn så scoret Byåsen tre, og det stod nå 18-35 på måltavla etter at Dina Klungtveit Olufsen kjørte scoringsshow. Jentene benyttet anledningen til å trene på forskjellige typer forsvar, tror det fungerte ganske bra. Elverum avsluttet kampen med et mål de siste 10, mens Byåsen satte 10. Kampen endte med en forventet seier til Byåsen, 22-49. Våre toppscorere ble Mathilde Arnstad med 8 spillemål og to straffekast og Caroline Aar Jakobsen med 9 fulltreffere. Det var god stemning på bussen på tur hjem igjen med avansement i NM med i bagasjen.

Toppscorer, Mathilde Arnstad FOTO: Posisjon

NM 4. runde

Kommende runde er nå trukket og vår motstander blir 1.-divisjonslaget Flint Tønsberg, de kommer fra en komfortabel seier over Sandefjord, 36-22 forrige NM-runde. I serien har det vært litt varierende resultater, etter tre spilte kamper så ligger de nå midt på tabellen. Denne kampen spilles også borte, så turen går til Tønsberg 19.10.22.