Nok en sterk prestasjon på hjemmebane – Byåsen
FOTO: Lars Skaug

Nok en sterk prestasjon på hjemmebane

Aker var våre gjester og vi skulle vise dem at nå hadde de kommet til Trondheim, til vår hjemmebane. Vi startet litt famlende og forsvaret satt ikke fra start, etter drøye 10 minutter så var det uavgjort 7-7. Janne Eklo og kaptein Mathilde tok tak i kampen og satte skuddene bak Akers målvakt. Så kom taklingene, vi stod opp i forsvar, ble tøffere og dette medførte feil hos motstander, Marie Kristine sendte ballen i nettet og stillingen var da 9-7 etter 12 minutter.

Aker møtte til tider en mur i vårt forsvar.
FOTO: Lars Skaug

Aker slet med forsvaret vårt og Helle bak i målet som stod på pene 33%. Den midterste perioden av første omgang så meget lovende ut, Janne Eklo satte inn 13-8 og det så komfortabelt ut, men så skjedde det noe. Prestasjonene falt hos begge lag, tekniske feil florerte i begge ender av banen. Skuddbom, på skuddbom førte til 8 minutter med måltørke, før Aurora Hatle satte en syvmeter. Lagene gikk i garderoben på stillingen 15-12.

En for alle, alle for en.
FOTO: Lars Skaug

Håpet var at hvilen hadde gjort dem godt både fysisk og mentalt, men lagene kom på banen og det sprutet fremdeles ikke av spillet til verken de røde eller de hvite ute på banen. Det tok 4 minutter før Mathilde satte Byåsen sitt første mål i andre omgang.

Mathilde var en av de som virkelig stod frem og tok ansvar denne søndagskvelden.
FOTO: Lars Skaug

Plutselig begynte maskineriet å virke, men Aker gav seg ikke, gjestene limte seg på i ryggen av Byåsen-jentene, med et kvarte igjen på klokka så var de bare 3 mål bak. Så klarte Byåsen å roe ned spillet, de tok smarte og riktige valg som førte til færre tekniske feil og et mye bedre angrepsspill.

Avslutningen på kampen var lite spennende, Byåsen viste uten tvil hvem som var det beste laget på banen. Et godt forsvar bidrog til gode arbeidsforhold til Josephine Olsen i målet, hun avsluttet kampen med sterke 55 i redningsprosent.

Ida Marie Kallhovd og Dina Olufsen hadde et fint samarbeid i sluttsekundene som førte til at vi gikk seirende ut av kampen på stillingen 31-23.

Dina setter kampens siste fulltreffer.
FOTO: Lars Skaug

Prestasjoner:

BYÅSEN

BB: nr. 4 Mathilde

Redninger: Helle 29% og Josephine 55%

Toppscorer: Mathilde

Vi gratulerer kaptein Mathilde med både toppscorer- og BB-tittel.
FOTO: Lars Skaug

AKER

BB: nr. 9 Mari

Redninger: Maren 28% og Tora 22%

Toppscorer: nr. 9 Mari og nr. 11 Marte

SOLGTE BILL: 620 stk.

Nå gleder vi oss til å fortsette å levere like sterke resultater på bortebane som vi hittil har gjort hjemme. Neste gang det er duket for hjemmekamp i Kolstad Arena er mot Gjerpen onsdag 27.09.23 klokken 18.00.

Før den tid så drar vi førstkommende onsdag 13.09.23 til Levanger for å spille NM-kamp i Trønderhallen klokken 18.00, og på søndag 17.09.23 drar vi sørover og gjester Oppsal.

Følg med på SoMe og TV2 Play, det er masse spennende kamper som venter.